O sektörde stajyer asgari ücretliden çok maaş alıyor! Dolar üzerinden ödeme yapılıyor! En zengin stajyerler…

Yeni bir işe başlamanın ve o işte pişmenin başlangıcı olan stajyerlik ne kadar küçümsense de bazı şirketler sundukları rakamlar ile ağızları açık bırakıyor. Özellikle teknoloji sektöründe stajyerlere ödenen aylık maaşlar şaşırtıyor. Ayda 9 bin dolara kadar ödeme yapan şirketler dahi bulunuyor.

Günümüzde teknoloji şirketleri popülerliğini korumaya devam ediyor. Özellikle esnek çalışma saatleri ile ön plana çıkan bu şirketler çalışanlarına ödedikleri maaşlarla göz dolduruyor. Öyle ki sadece bir stajyerin maaşı dahi rekor rakamları ulaşabiliyor.

Teknoloji şirketi dendiğinde akla Microsoft, Twitter ve Meta geliyor. Bu şirketlerin kurucularının net servetleri dahi dudak uçuklatıyor. Son dönemlerde daha çok işçi çıkarma eylemleri ile ön plana çıksalar da her zaman ödedikleri çalışan maaşları ile rekoru elinde bulunduruyor.

Çalışan ve işveren dinamiğinin araştırıldığı bir web sitesinde en zengin stajyerler listelendi. O listede sadece stajyer olarak çalışan kişilere dahi ödenen duyulduğunda şaşırtan rakamlar gündemdeydi. İstatistikler Mart 2021 ile Mart 2022 arasında Amerika'daki stajyerlerin maaş raporları üzerinden hesaplandı.

SAATTE 56 DOLAR!

Popüler oyun geliştiricisi Roblox giriş seviyesinde stajyer konumunda olan üniversite öğrencisine ortalama aylık 9 bin dolar ödeme yapıyor. Bu öğrencinin saatte 56 dolar kazandığı anlamına geliyor. Yıllık  hesap yapıldığında kabaca 108 bin dolar maaş alıyor. Aylık 9 bin dolar ortalama Türk lirası ile 174 bin TL'ye denk geliyor.

İŞTE O ŞİRKETLER!

Stajyerine yüksek maaşlı ödeme yapan bir başka şirket ise Meta ayda ortalama 8.160 dolar ödeme yapıyor. Bu sıralamayı Amazon, Adobe, Tik Tok, Twitter, Linkedin, Uber takip ediyor. Microsoft 25.sıradan listeye giriş yapıyor.

REKABETÇİ ORTAM KISITMALA DİNLEMİYOR!

Son dönemlerde işten çıkarmaların arttığı bir süreçte Amazon, Twitter, Meta gibi şirketlerin kemer sıkma politikası kapsamında çalışanları için seyahat ve yemek masraflarında kısıtlamalar getirildiği haberleri yayılmıştı. Bu her ne kadar kısıtlayıcı bir politika gibi gözükse de özellikle şirketin yaz staj programlarında ödenen rakamlar rekabetçi bir ortam oluşmasını destekliyor.

Ergin Ataman'dan Galatasaray iddialarına sürpriz cevap! TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan dikkat çeken yeni anayasa sözleri! Ege Denizi'nde gece vakti deprem!
Sonraki Haber