Microsoft

Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Şirketin en çok bilinen yazılımları Microsoft Windows ve MS-DOS işletim sistemi aileleri, Microsoft Office paketi, Bing adlı arama motoru, Internet Explorer ve Edge web tarayıcılarıdır.

Öne çıkan donanım ürünleri ise Xbox video oyun konsolları, Microsoft Hololens sanal gerçeklik gözlükleri ve Microsoft Surface dokunmatik ekranlı kişisel bilgisayar ürün ailesidir.

Microsoft, 2016 itibarıyla dünyanın en büyük yazılım geliştiricisi ve dünyanın en değerli şirketlerinden birisidir. Şirketin adı, "microcomputer" (mikrobilgisayar) ve "software" (yazılım) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelir.

Microsoft Copilot nedir, nasıl kullanılır, ücretsiz mi?
New York Times'tan OpenAI ve Microsoft'a yapay zeka davası! Microsoft Teams'de online gözükme nasıl yapılır?
Microsoft'a 29 milyar dolarlık vergi cezası Excel'de tik işareti nasıl yapılır? Not Defteri'nde 'Karanlık Mod' nasıl açılır? Windows 11 Karanlık Mod! Microsoft Teams arka planı nasıl değiştirilir? Xbox Game Bar nasıl etkinleştirilir? Python programlama dili Microsoft'un sevilen ofis yazılımına eklenecek Outlook (Hotmail) hesabı nasıl silinir? Outlook hesabı silme 2023 Microsoft Outlook'ta toplu mail nasıl silinir? Toplu mail silme O sektörde stajyer asgari ücretliden çok maaş alıyor! Windows 5 senelik sorunun sebebini buldu! Windows kullanıcıları dikkat: Bu güncellemeyi hemen yapın! ChatGPT, rekor üstüne rekor kırdı! Çok sayıda çalışanını işten çıkaracak Yedi teknoloji devi 3 trilyon dolar eridi Call of Duty hayranlarını ilgilendiren haber: Game Pass'e gelmesi yıllar sürer