O il İstanbul'u geride bıraktı

Türkiye'de her gün binin üzerinde insan koronavirüse yakalanmaya devam ederken korkutucu bir haber daha geldi. Atık sulardaki koronavirüs varlığı 81 ilde incelendi. İlk sonuçlara göre atık sularda koronavirüsün en yoğun olduğu il Konya olarak belirlendi. Konya'dan sonra ise İstanbul geliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de koronavirüsün dağılımına ilişkin detaylı bilgi edinmek ve olası erken uyarı sistemini geliştirmek amacıyla, Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı koordinatörlüğünde çalışma yapılacağını duyurmuştu.

Pilot il olarak İstanbul'un seçildiği projede, 81 ilden ve 250 atık su arıtma tesisinden numune alımları gerçekleşti, 52 tanesinin ise analizleri tamamlandı.

Gram altın düşüyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Euro düşüşte, dolar direniyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel döviz kurları Akaryakıta çifte indirim! Pompaya yansıdı Ünlü şarkıcı Kalben gözaltına alındı! Galatasaray para basıyor! 2.5 milyar TL'lik dev gelir kasaya girecek Yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte il il hava durumu...