"Recep Gürkan" rezaleti AK Parti'de nasıl yankılandı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan’ın 15 Temmuz gecesinde yaptığı kutlama görüntülerine ilişkin önemli mesajlar verdi. Kurtulmuş, "Gerçek olmaması için dua ettim!" derken, Bakan Varank, "Bu zihniyet bir köşede sinmiş vaziyette bekliyor." ifadelerini kullandı  

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Pendik’te cam ve gıda üretim fabrikalarını ziyaret ederek burada işçilerle bir araya geldi. Fabrika ziyaretlerinde Bakan Varank’a Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin de eşlik etti.

Bakan Varank gıda üretim fabrikasında gerçekleştirdiği konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini türkü barda kutladığı görüntüler ortaya çıkan CHP Edirne Belediye Başkanı ve başkan adayı Recep Gürkan’a sert sözlerle yüklendi.

Bakan Mustafa Varank, “Bir örnek bugün gazetelere yansıdı. CHP’nin bir Edirne Belediye Başkan adayı var, aynı zamanda bir dönem belediye başkanlığı yaptı, aynı zamanda milletvekilliği yaptı. O gece şunları söylüyor, ’daha önce 1980 darbesinde biz olayın farkında değildik, buna desteğimizi veremedik ama şimdi yani 15 Temmuz darbesini kastediyor, biz bunun farkındayız mutluyuz’ diyor elindeki kadehi şerefe diyerek kaldırıyor. Biz ne kadar bu memleketi kalkındırmak istesek de bu al bayrağa zarar gelmesin diye uğraşsak da maalesef bu ülkeye her şeyi reva gören bu zihniyet de var ve bu zihniyet bir köşede sinmiş vaziyette bekliyor.” şeklinde konuştu.

- "GERÇEK OLMAMASI İÇİN DUA ETTİM!"

CHP Edirne Belediye Başkanı ve başkan adayı Recep Gürkan’a bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Kartal'da bir düğün salonunda düzenlenen "Karadenizliler Buluşması"nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 31 Mart'ın yerel seçim olmasına karşın Millet İttifakı sebebiyle genel seçim havasına girdiğini söyledi.

Kurtulmuş, konuşmasının devamında CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, FETÖ üyesi Ekrem Dumanlı, BTP eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve CHP'lii Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın konuşmalarını içeren videoları salonda bulunanlara izletti.

15 Temmuz darbe gecesi bir eğlence mekanında darbeyi övücü konuşma yapan CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın konuşmasını eleştiren Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu tüyler ürpertici. Gerçek olmaması için dua ettim ilk duyduğumda. 15 Temmuz darbesinin olduğu gece bir türkü barda arkadaşlarıyla beraber kafayı çekiyor. Darbenin olduğunu öğrenmiş, neşesi, keyfi artıyor ve diyor ki; '36 yıl önce biz bunu daha önce görmüş, yaşamıştık. O zaman haberimiz yoktu, şimdi haberimiz var.' Yani 12 Eylül darbesini kast ediyor ve 'içelim şerefe' diyor. Genel Başkanı 'Bu örtülü darbe, senaryo, tiyatro' derse belediye başkanı da böyle içkili kutlama yapar. Biz CHP'nin eski darbeci zihniyetinin yok olmuş olduğunu ümit ediyorduk ama bunu görünce tüylerimiz diken diken oldu."

Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! İsrailli Bakana 4 fotoğrafla tokat gibi yanıt! Jandarma her yerde şüphelileri arıyor!
Sonraki Haber