O efsanevi yapıtlar hayaldi, gerçek oldular!

Edebi eserlerin asli unsurlarından olan mekanlar, kimi zaman yazar ve okuru ve aynı düzleme getiren ve bağ oluşturan bir mihenk görevi görür. Okuyucuyu eserin içine çekmesi bir yana, belli durumlarda karakterler için bile bağlayıcı bir unsur olur ve onları yönlendirir. Ancak biz konu olarak edebiyatta mekanı değil, edebi eserlerden ilham alınarak yapılmış gerçek hayattaki mekanları ele alacağız. Dünyanın birçok yerinde bulunan bu mekanları sıralarken başlayacağımız yer ise Franz Kafka’nın Şato’su.

Barselona’da bulunan yapı, 1968 yılında mimar Ricardo Bofill tarafından inşa edildi. Yapının ilham kaynağı ise Franz Kafka’nın Şato adlı eseri. Zaten kübik hatları ve yapısıyla esin kaynağını belli eden yapının ismi de, “Şato”nun Katalan dilindeki karşılığı olan “El Castell”dir.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!