O avukatın paylaşımları sonrası savcının görev yeri değiştirildi!

Buket Nurşah Tekışık isimli avukatın bir savcının odasında çektirdiği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar gündem oldu. Olayın ardından iki ayrı soruşturma açıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan olay nedeniyle savcının görev yeri değiştirildi, İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.

Buket Nurşah Tekışık, bir savcının odasına girerek poz verdiği ve altına slogan yazarak paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada olay yaratmıştı.

Instagram'dan "Ben asla kaybetmem ya kazanırım, ya öğrenirim" notuyla paylaşılan fotoğrafların gündeme gelmesiyle avukat Tekışık hesabını kapatmıştı.

SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Avukatın terörle mücadele suçlarına baktığı belirtilen savcının odasında altına slogan da yazarak poz vermesi Adalet Bakanlığı tarafından da incelendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine sorulan soruya savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kurulu'na işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Avukat yönünden ise Barolar Birliği'ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.

1 Mayıs borsada işlem yapılabilecek mi? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Şırnak'tan acı haber: 2 şehidimiz var! Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin saati ve yeri belli oldu
Sonraki Haber