Nurdağı nereye bağlı, hangi ilde?

Gaziantep’te dün öğleden sonra başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Nurdağı’nda birçok vatandaşın yollarda kaldığı dile getirildi. Bununla birlikte pek çok kullanıcı da Nurdağı nereye bağlı sorusuna yanıt aradı. Peki, Nurdağı hangi ilerde yer alıyor?

Gaziantep'te dün öğle saatlerinden bu yana yoğun Kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep karayolunda çok sayıda kişinin mahsur kaldığı belirlendi. Kar kalınlığının 45-50 santimetreyi geçtiği yollarda karayolunda ulaşım sağlanamazken giriş çıkışlarda kapatıldı.

Nurdağı Nereye Bağlı?

Nurdağı, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Gaziantep ilinin yaklaşık 38 bin nüfuslu bir ilçesidir. Ancak ilçenin doğu kesimleri hariç büyük bir bölümü Akdeniz bölgesinde yer alır. Nurdağı ilçesi, Gaziantep'in ilçelerinden güneybatıda İslahiye, doğuda Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleriyle birlikte güneyde Kilis'in Musabeyli, batıda Osmaniye'nin Bahçe, kuzeyde de Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Pazarcık ilçeleriyle komşudur. İl merkezinden uzaklığı ise yaklaşık 68 kilometredir.

Nurdağı Hangi İlde?

Nur Dağı ya da Cebel-i Nur (Arapça: جبل النور‎), Mekke'nin yaklaşık 6 km kuzeyinde. Mekke'den Mina'ya giden yolun yakınında bulunur. Muhammed bin Abdullah'a ilk vahyin indirildiğine inanılan Hira Mağarası bu dağda yer aldığı için ışık manasına gelen bu adı almıştır.

Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler! İşçi maaşlarını ödeyemeyen belediye başkanından şok hareket Beşiktaş'ta Al Musrati krizi! Teknik heyet oynatmak istemiyor
Sonraki Haber