Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyenler tutuklandı!

Azerbaycan’dan darbe üzerine darbe yiyen Ermenistan yine karıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen sivil toplum kuruluşları, Erivan'da protesto düzenledi. Gösteri için çadır kurmak isteyen protestocuları, Ermeni polisleri hiçbir geçerli gerekçe göstermeden tutuklamaya başladı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Ermenistan, bir yandan ekonomik sıkıntılar yaşarken, diğer yandan da siyasi istikrarsızlıklar ile uğraşıyor.

2.DAĞLIK KARABAĞ HEZİMETİ SONRASI ERMENİSTAN KARIŞTI!

Ermenistan, Azerbaycan’a karşı 2020 yılında 2.Dağlık Karabağ Savaşını 44 günde kaybetmişti. Ordusu dağılan ve ekonomik olarak büyük sorunlar yaşayan Ermenistan’da, iç karışıklık çıkmıştı. 2020 Kasım ayının ilk haftası, Başkent Erivan’da protestocular hükümet binası önünde toplanarak, binanın camlarını ve kapılarını kırarak içeri girdi. Hükümet aleyhine sloganlar atan protestoculardan bazıları başbakan Palinyan’ın makam odasını da bastı. Parlamento binası yakınında Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan'ın korumaları ile göstericiler arasında arbede yaşandı. O sırada makam aracında olan Mirzoyan, protestocular tarafından aracından indirilerek darp edildi. Başbakan Nikol Paşinyan, parlemonto içine kadar uzanan protestolarla ilgili ise "Halkı isyana sevk eden herkes adalet önüne çıkartılacak" diye konuştu.

ERİVAN’IN KARABAĞ’DA DESTEKLEDİĞİ SÖZDE ERMENİ DEVLETİ SONA ERDİ!

Ermenistan’ın gizli olarak desteklediği sözde Dağlık Karabağ Ermeni Cumhuriyeti’ne bağlı teröristler, geçtiğimiz Eylül ayında Azerbaycan ordusundan darbe üzerine darbe yedi. Terörist liderler tek tek yakalandı ve bunun üzerine sözde Ermeni Devleti kendini feshetti. Azerbaycan, 2.Dağlık Karabağ Savaşı’ndan sonra, Ermeni işgali altında kalan diğer topraklarını da geri aldı. Aradan geçen zaman içinde, Ermenistan’da göç sorunu ile beraber, kalacak yer ve işsizlik baş gösterdi. Başbakan Paşinyan ve hükümetinin, Kafkaslar’da yürüttüğü politika bir kez daha başarısız oldu.

ERİVAN’DA PAŞİNYAN ALEYHİNE YİNE GÖSTERİLER BAŞLADI

Tüm bu gelişmeler sonrası, Ermenistan yine karıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen sivil toplum kuruluşları, Erivan'da protesto gösterileri düzenledi. Protestocular, yapacakları gösteriler için, Erivan’da ki meydanda çadır kurmak istedi. Ancak, Ermeni polisleri hiçbir geçerli gerekçe göstermeden protestocuları tutuklamaya başladı. Öte yandan, Erivan’da ki gösteri ve polisin sert tutumunu, Ermenistan eski ulusal milletvekili, yeni insan hakları savunucusu Tatrvik Hayrapetyan’ın, sosyal medya hesabından duyurduğu görüldü.

DEM'in atamalarında terör örgütü üyeleri cirit atıyor Süper Loto sonuçları 5 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Süper Loto sonuçları 2 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber