Nihat Doğan ve Yeşim Salkım'a Gülben Ergen'e hakaretten hapis istemi

Bir televizyon programında Gülben Ergen'e hakaret ve tehdit ettiği gerekçesi ile sanatçı Yeşim Salkım ve Nihat Doğan hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava kapsamında Nihat Doğan hakim karşısında savunmasını gerçekleştirdi. Yeşim Salkım'ın, "Alenen hakaret" ve "Basit tehdit" suçlarından 3 ay 15 günden 2 yıl 10 aya kadar, Nihat Doğan'ın da, "Zincirleme şeklinde alenen hakaret" suçundan 4 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Gülben Ergen'in, bir televizyon kanalında yayınlanan programın Eylül 2017'de yayınlarında kendisine hakaret edildiği gerekçesi ile Yeşim Salkım ve Nihat Doğan hakkında şikayette bulundu. Şikayet sonucu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından programın sunucusu Nihat Doğan ve programa katılan Yeşim Salkım hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı.

İddianamede, sunucu Nihat Doğan ve programa konuk olan şüpheli Yeşim Salkım'ın habercilik faaliyeti ile ilgisiz bir şekilde Gülben Ergen'in kişilik haklarına saldırdıkları kaydedilen iddianamede, Yeşim Salkım'ın Gülen Ergen'e yönelik tehdit içerikli söylemde de bulunduğu savunuldu.


YEŞİM SALKIM VE NİHAT DOĞAN'IN CEZALARI İSTENDİ

Yeşim Salkım'ın, "Alenen hakaret" ve "Basit tehdit" suçlarından 3 ay 15 günden 2 yıl 10 aya kadar, Nihat Doğan'ın da, "Zincirleme şeklinde alenen hakaret" suçundan 4 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.


NİHAT DOĞAN KENDİSİNİ BU SÖZLERLE SAVUNDU

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davaya tarafların avukatları ve Nihat Doğan katılım ağladı. Sanık Nihat Doğan hakim karşısında savunmasını gerçekleştirdi.

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; Savunmasında, "Ben sanatçıyım aynı zamanda yorumcuyum. Yaptığım iş gereği magazin yorumluyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum, Gülben Ergen'e doğrudan sapık veya hasta demedim. Evli bir kadının eşini kendisinden soğutmasına, eşini ve çocuklarını mağdur etmesini kadına karşı şiddet kapsamında kaldığını düşünüyorum. Bir kadının evli bir erkekle birlikte olmasını sapkınlık ve hastalık olarak değerlendiriyorum. Programda söylediğim şey budur doğrudan kimseye söylemedim. Evli erkekle ilişki yaşanmasına karşı bakış açımı yansıtıyorum tamamen ifade özgürlüğü kapsamındadır. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." dedi.

"SAVUNMASI SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK"

Doğan'ın savunmasına karşılık Gülben Ergen'in avukatı Emre Emek; "Savunmayı kabul etmiyoruz. Müvekkilime hitaben kocaları çalıyor şeklinde söylemlerde bulunmuştur. Ayrıca yanındaki oyuncağa verdiği isim Gülveren'dir. Müvekkilimin ismindeki Gül kelimesi bağlanarak alıntı yapılmıştır. Söylediği tüm sözler rencide edicidir Savunma cezadan kurtulmaya yöneliktir.'' diyerek cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, hakim değişikliği nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye Schengen vizesini engelliyor iddiasına yanıt! Ydi Bela Hüsnü sokağın neşesi oldu... Mustafa Destici: 'Ankara'da yaşayan hiç kimse Hititlerin torunu değil'
Sonraki Haber