"15 Temmuz'da ölenler faili meçhuldür"

Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok, Olay TV'de yayınlanan İpek Özbey ile Sadece Soruyorum programına konuk oldu. 15 Temmuz'da ölenlere 'şehit' diyemediğini ifade eden Olçok, "15 Temmuz'da ölenler faili meçhuldür" ifadesini kullandı.

This browser does not support the video element.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip şehit olan Nihal Olçok, Olay TV'de İpek Özbey'in sorularına cevap verdi.

"ŞEHİT BİLE DİYEMİYORUM"

15 Temmuz'da hayatını kaybedenlere 'şehit' diyemediğini ifade eden Olçok, "O gece bugün İstanbul diye üzerinde kavga verdiğiniz... İstanbul'un devamının sebebi olan ölmüş insanlara bile... Bakın şehit bile diyemiyorum hala ben. Öldüler..." ifadesini kullandı.

"Neden şehit diyemiyorsunuz" sorusu sorulan Olçok,  "Şehit dünyaya ait bir kavram değil. Şehit ahirete ait bir kavram." yanıtını verdi.

"ÖLENLERİN FAİLİ MEÇHULDÜR"

15 Temmuz'da ölenlerin failinin meçhul olduğunu söyleyen Olçok sözlerini şöyle sürdürdü:

"Faili meçhuldür 15 Temmuz. Abdullah faili meçhuldür, Abdullah Tayyip faili meçhuldür. Şehit olan 251 kişi faili meçhul cinayettir. Kim öldürdü? Bunun hiç mi muhatabı yok..."

ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI!