NFT Kara Para Aklama Yuvası Olabilir! ABD Hazine Bakanlığı'ndan NFT uyarısı!

ABD Hazine Bakanlığı son günlerin çok konuşulan konusu NFT hakkında önemli bir uyarı yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yüksek değerli sanat eserlerinin ticareti yoluyla kara para aklama ve terörizmin finansmanının kolaylaştırılması üzerine bir çalışma yayımlandığı aktarıldı. Açıklamada, yüksek değerli sanat piyasasında bazı kara para aklama riskine ilişkin kanıtlar bulunduğunu, terörün finansmanı riskine ilişkin kanıtların ise sınırlı olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Kara Para Aklama Yuvası Olabilir

Yüksek değerli pazara özgü bazı niteliklerin sanatı kara para aklama için çekici kıldığı belirtilen açıklamada, sanat piyasasında kara para aklamaya karşı en savunmasız olanların sanat teminatlı krediler gibi finansal hizmetler sunan ancak kapsamlı kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele yükümlülüklerine tabi olmayan işletmeler olduğu kaydedildi.

NFT Nedir?

Değiştirilemez Token anlamına gelen NFT (Non-fungible-token) benzersiz dijital öğelerin sahipliğinin satın alınmasına veya satılmasına ve blok zinciri kullanılarak bunlara kimin sahip olduğunun takip edilmesine olanak sağlıyor.

Husumetlisini 3 yaşındaki torununun gözü önünde arabayla ezip öldürdü İşte Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım! Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Edin Dzeko krizi! Yaşananlar ortaya çıktı
Sonraki Haber