Neden herkese uyarı mesajı gitmediğini AFAD Başkanı açıkladı

Türkiye genelinde AFAD tarafından gerçekleştirilen ‘Deprem Anı Ülke Tatbikatı’ kapasamında acil durum bilgilendirme mesajı gitmeyenlerin durumuna ilişkin AFAD Başkanı Sezer, “Telefonların bazı ayarlarının yapılması gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 81 ilde ve KKTC'de saat 18.57'de gerçekleştirilen 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı'nda bazı telefonlara uyarı bildirimi gitmemesinin nedenini açıkladı.

CNN Türk'ten Alparslan Çınar'a açıklamalarda bulunan Sezer, Tatbikat sırasında bazı telefonlara uyarı mesajı gitmemesi ile ilgili olarak, "Olabilir. Vatandaşların telefonlarındaki 'Uyarı bildirimi' butonunu aktif hale getirmesi lazım. Getirmeyen vatandaşlarımızın getirmesini istirham ediyoruz" dedi.

'HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ' AÇIK OLMALI!

Bildirim binlerce kişiye iletilirken çok sayıda kişiye ise ulaşmadı. AFAD tarafından gönderilen 'Hayati Uyarı'nın telefonlara gelmesi için ayarlar kısmından 'Acil durum bildirimleri' bölümünün açık olması gerektiği belirtildi.

İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması! Yarışmacılardan Filistin mesajı geliyor! 8 Mayıs 2024 at yarışı programı belli mi? Hangi hipodromlarda koşu var
Sonraki Haber