Nazi askerlerinin kabusu 'Gece Cadıları'!

Dünyanın gördüğü en büyük kitlesel ölümlerin yaşandığı İkinci Dünya Savaşı birçok kahraman çıkardı. Özellikle Adolf Hitler’in bitmek bilmeyen hırsı nedeniyle yükselmeyi sürdürmesi ve sınırlarını işgal politikasıyla genişletmesi akan kanın durmasını engellemiş ve dünyanın çehresi bir şekilde farklı amaçlar doğrultusunda değişmişti. İşte Nazi askerleri arasında türlü efsanelerin başrolünü oynayan ve Hitler’in askerlerini fazlasıyla rahatsız eden “Gece Cadıları” ve bu birliğin seçkin pilotları.

Gece Cadıları av peşinde Hitler’in askerleri tetikte


Adolf Hitler’in ordusu hız kesmeksizin ilerlemeye devam ederken Stalin sonunda ikna edilir ve sadece kadınlardan oluşturulan ve üç timden meydana getirilecek bir hava birliği fikri hayata geçirilir. Bu birlik (Night Witches) 20’li yaşlarındaki kadınların birkaç ay sürecek eğitim ardından doğrudan uçuşlara katılması sonrasında Gece Cadıları unvanını alacak olan 586., 587. ve 588. birliklerdi.

Bu birliklerin kurulma amacı ağır bir zayiat vermektense taciz amacı taşıyordu çünkü uçaklar modern anlayıştan uzaktı. Detaya inmek gerekirse bu uçakların ne telsizi ne de yön bulma teknolojisi yoktu ve üstüne uygun iklimlendirme koşullarının da var edilmemesi nedeniyle yalnızca uçan birer ağaçtan ibaretti. Ağaçtı çünkü uçakların yapıldığı malzemelerin ham maddesi ağaç ve kumaştı.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi! En büyük katkı Fenerbahçe'den