NASA'dan heyecanlandıran keşif! Dünya'ya tıpa tıp benzeyen gezegen bulundu

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, heyecanlandıran bir keşifte bulundu. Dünya'ya tıpa tıp bezeyen gezegen görenleri güzelliği ile büyüledi

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, uzay çalışmalarına ve gezegende yaşam kalitesi olup olmadığını araştırmaya hız kesmeden devam ediyor. Son zamnalarda gezegenler üzerine yoğunlaşan NASA, tüm insanlığı şok eden bir keşifte bulundu.

NASA, görüntüsü ile Dünyaya tıpa tıp benzeyen gezegen keşfetti. Astronomy & Astrophysics dergisinde yayınlanan çalışmaya göre Wolf 1069b adı verilen gezegen dünyamıza 31 ışık yılı uzaklıkta. Bilim insnalarına göre, keşfedilen yeni gezegende yaşamın ortaya çıkabileceği uygun koşullar bulunuyor.

Yeni keşfedilen gezegende dünyanın kütlesinin 1,36 kadar bir kütleye sahip. Yıldızı etrafındaki dönüşünü 15,6 gün içinde tamamlıyor ve yıldızına, dünya ile güneş arasındaki mesafenin 5’te 1’i kadarlık bir mesafedeki yörüngede dönüyor.

Daltonlar örgütünün 14 üyesi yakalandı Bugün kimin maçı var? 4 Mayıs 2024 maç programı 4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber