NASA şaşkın: Bilinenden daha soğuk olduğu ortaya çıktı

Neptün, Güneş Sistemi'ndeki en soğuk gezegenlerden biri olarak biliniyordu. NASA araştırmacıları, Neptün'deki sıcaklığın 2003-2018 yılları arasında "beklenmedik şekilde" yaklaşık 8 santigrat derece düştüğünü açıkladı.

Güneş'e olan 2,8 milyar millik mesafesiyle Neptün'ün, Güneş Sistemi'ndeki en soğuk gezegenlerden biri (ortalama -207 santigrat derece) olması biliniyordu. Ancak yeni yapılan bir araştırma, "buz devi"nin ilk başta düşünüldüğünden daha soğuk olabileceğini ortaya koydu.

TRT Haber'in haberine göre, Neptün'ün yaklaşık 20 yıl boyunca kaydedilen termal kızılötesi görüntülerini analiz eden NASA araştırmacıları, gezegenin stratosferinde 2003-2018 yılları arasında neredeyse 8 santigrat derecelik sıcaklık düşüşü gözlemledi. İlgili çalışmanın baş yazarı, Leicester Üniversitesi'nden Dr. Michael Roman, "Sıcaklıkların azalmasını değil, artmasını beklerdik." diye konuştu.

GÜNEY KUTBU ISINDI

Neptün'ün güney kutbunda ise 2018-2020 yılları arasında stratosfer yaklaşık 11 santigrat derece ısındı. Araştırmacılar, söz konusu sıcaklık değişikliklerine neyin neden olduğundan henüz emin değiller.

Güneş paneli üreten 20 milyon dolarlık fabrika hizmete girdi TIR ile minibüs çarpıştı! 8 kişi hayatını kaybetti.... Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı
Sonraki Haber