Muzlar nasıl saklanır? Muzlar kahverengileşmeden nasıl saklanır?

'Muzlar nasıl saklanır?' sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Dolaplarda kahverengileştikten sonra çürüyüp çöpe atılan muzların önüne geçebileceğiniz bir yöntem var. Bu akıllı saklama yöntemi ile muzlarınızı dolaplarda 15 gün daha fazla kahverengileşmeden saklayabilirsiniz. Peki Muzlar nasıl saklanır? Muzlar kahverengileşmeden nasıl saklanır? İşte muzları kahverengileşmeden saklamak için yapmanız gerekenler...

Sizinle bu haberde paylaşacağımız akıllı saklama yöntemi ile muzlarınızı dolaplarda 15 gün daha fazla kahverengileşmeden saklayabilirsiniz. Peki Muzlar nasıl saklanır? Muzlar kahverengileşmeden nasıl saklanır? İşte muzları kahverengileşmeden saklamak için yapmanız gerekenler...

MUZLAR KAHVERENGİLEŞMEDEN NASIL SAKLANIR?

Muzlarınızın istediğinizden çok daha hızlı kahverengileşip çürüdüğünü fark ettiyseniz, sizinle paylaşacağımız bu saklama yöntemiyle muzları daha uzun süre taze ve sarı tutabilirsiniz.

Normalde, bir masanın veya mutfak tezgahının üzerindeki bir meyve kasesinde saklanan muzlar daha kolay çürür. Ancak muzlarınızın daha uzun süre mükemmel sarı renkte kalmasını istiyorsanız onları ilk olarak dolapta saklamayı tercih edebilirsiniz. Ancak sizinle paylaşacağımız bu akıllı ve pratik saklama yöntemiyle muzlarınızı daha uzun süre taze saklayabilirsiniz.

İki salkım muzla yapılan bir deneyde, demetlerden birini mutfak tezgahına, diğerini de sapları streç filme sarılmış halde hava geçirmez bir kaba koyuldu. Sapları streç filme sarılan muzlar, 15 güne kadar daha taze ve sarı kaldı.

Bu koruma yönteminin arkasında yatan neden ise muzun etilen gazı salgılamasıdır. Meyveyi olgunlaştırmaya yardımcı olan etilen gazı bir muzu salkımdan koparılışında, sapından salgılanır.

Bu nedenle muzun bulunduğu kapta başka meyvelerin olması diğer meyvelerin hızla olgunlaşmasına neden olabilir.

Olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için muzları saklamanın bir yolu, etilen gazını hapsetmek için sapların etrafına streç film sarmaktır ve en etkili yöntem, tüm sapları birlikte sarmak yerine muzların saplarını tek tek sarmaktır.

Ayrı ayrı sapları sarmak, saplar kapalı olduğu için etilen gazının dışarı sızabileceği daha az yer anlamına gelir ve bu da muzların daha yavaş olgunlaşmasına neden olur.

Ayrıca internette satılan 'etilen gazı emme' topları ile de meyve ve sebzelerinizi uzun süreler boyunca saklayabilirsiniz

23 Nisan etkinliklerinde Dilan Polat taklidi! Okan Buruk'un sözleşme detayları ortaya çıktı Dışişleri Bakanlığı'ndan '1915' kararına tepki
Sonraki Haber