Mustafa Kemal Atatürk 102 yıl önce milli mücadele ateşini yaktı

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 102 yıl önce bugün İstanbul'dan bindiği Bandırma Vapuru'yla Samsun'a çıkmış, Milli Mücadele ateşini yakmıştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Nutuk'ta, Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu durumu ve dönemin şartlarını anlattıktan sonra, "Beyler, bu durum karşısında bir tek karar vardı. O da ulusal egemenliğe dayalı bağılsız-koşulsuz bağımsız bir Türk devleti kurmak. İşte, daha İstanbul'dan çıkmadan önce düşündüğümüz ve Samsun'da Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulamaya başladığımız karar, bu karar olmuştur" diye anlatıyor Samsun'a çıkışını.

İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024! Uçakta korku dolu anlar! Dev Derbi Avrupa basınında: F.Bahçe, G.saray'ın partisini mahvetti!