Murat Bardakçı'dan, İlber Ortaylı ve Celal Şengör'e tarihi ayar: Anlattıkları hikaye bilmedikleri konularda konuşmasınlar!

Tarihçi Murat Bardakçı, konuk olduğu bir yayında "Filistinliler arazilerini sattılar" diyen tarihçi İlber Ortaylı ve yer bilimci Celal Şengör'e yanıt verdi. Her iki ismin de söz konusu iddiası için "Söyledikleri hikaye" diyen Murat Bardakçı, "Toprak satışı 1948’e kadar %6’yı ancak buldu. Çoğu Lübnanlı aileler." dedi.

Tarihçi Murat Bardakçı, katıldığı bir programda Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör'ün "Filistinliler topraklarını sattı" iddialarına yanıt verdi.

"SÖYLEDİKLERİ HİKAYE"

"İkisi de benim arkadaşım ama söyledikleri hikaye." diyen Ortaylı, "Bizim insanlarımız bilmedikleri konularda konuşmasalar dünya büyük bir sessizliğe bürünür." ifadesini kullandı.

"TOPRAK SATIŞI YÜZDE 6'YI ANCAK BULDU"

Toprak satışının 1948'e kadar yüzde 6'yı ancak bulduğunu söyleyen Bardakçı, çoğunun da Lübnanlı aileler olduğunu kaydetti.

"HAMAS'A TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEK..."

Hamas'a "terör örgütü" diyenlere yanıt veren Bardakçı, "Hamas'a terör örgütü demek, İstiklal Harbi'ne bile, Kuvayi Milliye'ye bile terör örgütü demekle eş değerdir." diye konuştu.

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı Vali Sezer'den Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açıklaması Hudutsuz Sevda dizisinde ayrılık diziye damga vuracak...
Sonraki Haber