İzzeddin el Kassam Tugayları

İzzeddin el Kassam Tugayları, Hamas örgütünün silahlı kanadıdır ve adını, Filistin'in bağımsız ve İslami bir ülke olması hedefiyle hareket eden ve bu amaçla silahlı mücadeleye öncülük eden İzzeddin El Kassam'dan almıştır.

Bu örgüt, İsrail tarafından tespit edilmesini zorlaştırmak amacıyla dağınık ve hücresel bir yapıya sahiptir. Üyeler arasında genel bir tanıma izin verilmez, bu durum bölüm sorumlularını da kapsar. Özellikle İntifada gibi toplu eylemlerde, bölüm sorumluları, kendilerine bağlı savaşçıları koordine ederler. Bu savaşçıların bir kısmı, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah tarafından eğitilmişlerdir.

İsrailli komünist milletvekilinden Netanyahu'ya soğuk duş!
UCM'den Heniyye ve Kassam Tugayları kararı! Hamas'dan yanıt gecikmedi Mossad yetkilisinden tarihi itiraf: Savaşı kaybettik!
ABD'den Gazze açıklaması: İsrail savunmasız bırakılmıyor! Ebu Ubeyde'den İsrail'e yeni meydan okuma! Hamas'tan İsrail açıklaması: Biz ateşkesi kabul ettik! Kassam Tugayları yayınladı! İsrail askerlerinin dibine girdiler! İsrailli bakandan akla ziyan Gazze çağrısı! ABD'li binbaşı, Gazze'deki soykırıma sessiz kalmayarak istifa etti! ABD'den soykırıma destek: Skandal nükleer silah çağrısı! İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, Netanyahu'yu topa tuttu! ABD'den ateşkes duyurusu: Anlaşmaya varamadık! Türkiye'den BM'nin Filistin kararı sonrası ilk açıklama! BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Blu Tv'nin sahibi İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı! İsrail'in ABD'ye oynayacağı oyun deşifre oldu! İsrail'den, Refah'taki kara saldırılarına ilişkin yeni karar! İsrail'den Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var Guterres'ten İsrail'e mesaj: İnsani bir kabus olacaktır! Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e sert uyarı: Derhal... İşgalci İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var! Hakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak! Türkiye'nin önerisiyle İslam Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları... Gazze'de insanlık dramı! Havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi resmen duyurdular Kassam Tugayları, işgalci İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Mahmud Abbas'ın tek derdi İsrail'in güvenliği! İsrailliler Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara döküldü... Ömer Çelik İsrail'in alçak paylaşımına ateş püskürdü! İsrail hadsiz paylaşımıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı!