Mucize bebek hayata tutundu: Doktorlar gözlerine inanamadı

Kuyruk sokumunda iki kilogram ağırlığında bir tümörle doğan ve "Mucize bebek" diye adlandırılan Saylor Thomson, tüm dünyanın ilgi odağı oldu. Doğumundan sadece birkaç dakika sonra 25 kişilik bir ekip, sakrokoksigeal teratom diye bilinen tümörü almak için 6 saatlik bir operasyona başladı. Minik bebek hayati tehlikeyi atlattı.

“Mucize bebek” Saylor Thomson, ağustos ayında Mater Anneler Hastanesi'nde dünyaya geldi. Yaklaşık bir kilogram ağırlığındaki bebeğin kuyruk sokumunda iki kilogram ağırlığından bir tümör oluşmuştu.

"YAŞAMA ŞANSI AZ" DEDİLER

20 haftalık taramalarda bebeğin yaşam şansının yüzde 25 ila 40 olduğu belirtilmişti Doğumundan sadece birkaç dakika sonra 25 kişilik bir ekip, sakrokoksigeal teratom diye bilinen tümörü almak için 6 saatlik bir operasyona başladı.

Doktorlar, yaşam şansının yüzde 25 olduğu Saylor'ın "muhteşem bir iyileşme" gösterdiğini ve giderek güçlendiğini duyurdu.

Ekipte yer alan Profesör Saliesh Kumar, hastanede daha önce bir bebekten bu denli büyük bir tümörü almadıklarını söyledi:

Tümörün neden büyüdüğünü bilmiyoruz. Embriyonik germ hücrelerinden kaynaklanıyor ve kız bebeklerde görülme olasılığı 4 kat fazla. Saylor'ın tümörü son derece büyük ve çok karmaşıktı. Tümör pelvisine ve karnına yayılmıştı"

Restoran kafe ve fırınlara sıkı denetim! CİMER'e bildirebilirsiniz! Bernard Hill kimdir? Bernard Hill kaç yaşında, nereli? Bernard Hill'den acı haber! Ünlü oyuncu yaşamını yitirdi..
Sonraki Haber