Mostafa Mohamed'e 1 maç ceza verildi

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaraylı futbolcu Mustafa Muhammed'e 1 maç men cezası verdi. Sarı-Kırmızılı yönetimin Tahkim Kurulu'na cezanın tamamen kalkması için başvuruda bulundu ancak bu talep reddedildi.

Devre arasında transfer olduğu Galatasaray kariyerine 5 maçta 5 golle başlayan Mostafa Mohamed'in Ankaragücü deplasmanında gördüğü kırmızı kart tartışma yaratıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Sarı-Kırmızılılar'ın Mısırlı golcüsüyle ilgili kararını açıkladı. 23 yaşındaki santrfora 1 maç men ve 13 bin TL para cezası çıktı.  

Halil Umut Meler tarafından rakibine dirsek attığı için direkt kırmızı kartla cezalandırılan Mohamed'in normalde 2 maç ceza alması gerekiyordu. Sarı-Kırmızılı yönetimin Tahkim Kurulu'na cezanın tamamen kalkması için başvuru yapacağı açıklanmıştı. 

PFDK'nın kararı şu şekilde: 

"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 05.03.2021 tarih, 55 sayılı ve GALATASARAY A.Ş.’nin başvurusu doğrultusunda yapılan toplantısında almış olduğu karar aşağıda belirtilmiştir.

GALATASARAY A.Ş. sporcusu MOSTAFA MOHAMED AHMED ABDALLA hakkında, 03.03.2021 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Süper Lig müsabakasında görmüş olduğu kırmızı kart nedeniyle ceza verilmemesine ilişkin talebinin incelenmesi neticesinde FDT’nin 86/2. ve 86/3. Maddesi uyarınca kart uygulamalarının sadece şahısta hata halinde ortadan kaldırılabileceği ve diğer hallerde hakem kararlarının bağlayıcı olduğu hususları dikkate alınarak somut olay yönünden şahısta hata hali bulunmadığından talebin reddine,

GALATASARAY A.Ş.sporcusu MOSTAFA MOHAMED AHMED ABDALLA’nın rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir."

1 Mayıs borsada işlem yapılabilecek mi? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Şırnak'tan acı haber: 2 şehidimiz var! Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin saati ve yeri belli oldu
Sonraki Haber