Moskova'da polisten savaş karşıtı göstericilere sert müdahale!

Rusya İçişleri Bakanlığı, Moskova’da protesto gösterilerinin yasaklandığını hatırlatarak muhtemel bir protesto girişimine müdahale edileceğini açıkladı.

This browser does not support the video element.

Rusya’nın Ukrayna saldırısı sonrasında ülkede güvenlik önlemleri arttırılırken, Rusya İçişleri Bakanlığı başkent Moskova’da yapılacak olan protesto gösterilerinin yasaklandığını duyurdu.

Bakanlığa bağlı Moskova Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Rusya İçişleri Bakanlığının Moskova şehri Merkez Müdürlüğü, yasal olmayan gösteri ve yasaların ihlallerine karşı uyarıyor” denildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ilk saatlerinde birçok kişi sosyal medya üzerinden Kremlin yönetimini eleştiren paylaşımlar yaparken çok sayıda Rus, savaş karşıtı tavır alınması ve protesto gösterileri yapılması çağrısında bulundu.

Gün içinde bireysel olarak savaş protestosu yapan kişiler, Moskova ve bazı kentlerde ellerine aldıkları dövizlerle Kremlin’in kararını protesto etmeye başladı.

Rus polisi ise Moskova'da düzenlenmeye çalışılan savaş karşıtı protestoya çok sert müdahale etti. O görüntüler kameralara yansıdı.

Amerikalı ünlü rapçiden alkışlanan Filistin'e destek konuşması Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu! Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı! İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler! Kassam Tugayları yayınladı! İsrail askerlerinin dibine girdiler! EMNİYET-YARGI MERKEZLİ KUMPASI MİT ÖNLEDİ!