Türkiye, Moldova'yı 4-0 mağlup etti!

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu mücadelesinde Moldova deplasmanına çıktı. Türkiye için büyük önem taşıyan maçta güzel bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlılar, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı, Moldova ile EURO 2020 Elemeleri 6. hafta maçında karşı karşıya geldi. Oldukça rahat bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlılar, mücadeleden 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Gollerimizi 37 ve 79. dakikalarda Cenk, 57. dakikada Deniz ve 88. dakikada Yusuf kaydetti.

Grupta yaptığı 6 maçta 5 galibiyet alan ve 1 mağlubiyet yaşayan Türkiye, 15 puan ve averajla ikinci sırada bulunuyor. Moldova ise 3 puanda kaldı.

Maçın önemli anları...

MOLDOVA 0 - 4 TÜRKİYE

88' GOOOL! Orta sahadan aldığı topla hızla rakip ceza sahasına yaklaşan Yusuf Yazıcı şık hareketlerle önünü boşalttı ve sağ ayağıyla uzak köşeye harika bir vuruş yaparak farkı dörde çıkardı. 

79' GOOOL! Zeki'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Hakan gelişine müthiş vurdu. Üst direkten dönen topu Cenk kafayla ağlara gönderdi ve kendisinin 2. takımımızın 3. golünü attı.

64' Dorukhan yine Cenk Tosun'u kaçırdı. Cenk topu kaleciden kurtardı ancak dar açıdan yaptığı vuruşta top dışarı gitti.

57' GOOOL! Deniz, serbest vuruşta topun başına geçti ve yaptığı mükemmel vuruşta top direğe de çarpıp ağlara gitti.

İkinci yarı başladı...

Davide Massa ilk yarının son düdüğünü çaldı.

37' GOOOL! Dorukhan'ın savunma arkasına attığı uzun pasta hareketlenen Cenk Tosun, kaleciyi geçtikten sonra vuruşunu yaptı ve takımımızı öne geçirdi.

20' Umut Meraş sol kanattan ortasını yaptı. Cenk Tosun'un yakın mesafeden yaptığı vuruşta kaleci Koşelev topu ayağıyla çıkardı.

19' Rakibinden kazandığı topla iki futbolcudan sıyrılan Cenk Tosun ceza sahasına girip sol ayağıyla vurdu fakat top kalecide kaldı.

İlk düdük çaldı ve maç başladı...

İLK 11'LER

Moldova: Koshelev, Graur, Mudrac, Armash, Rebaichuk, Cebotaru, Ionita, Carp, Suvorov, Ginsari, Cemirtan

Türkiye: Mert, Zeki, Merih, Kaan, Umut Meraş, Ozan, Dorukhan, İrfan Can, Deniz Türüç, Kenan, Cenk.

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber