Mobil İmza Nedir, Nasıl Alınır?

Mobil imza birçok farklı platformda kullanılmaktadır. Peki, mobil imza nasıl alınır, şartlar nelerdir? Mobil imza nerelerde kullanılır? İşte merak edilenler…

Elektronik imza ve mobil imza, e devlet uygulaması başta olmak üzere birçok platformda kullanılan sanal imzalardır. Islak imza yerine geçen bu imzalar, resmi kurumlara gitmeye gerek kalmadan tek tıkla imza atılmasını sağlar. Mobil imza, GSM operatörleri tarafından SIM kartlara tanımlanan bir imzadır. Mobil imza için başvuranların SIM kartı yenilenir fakat numarası aynı kalır. Mobil imza ve elektronik imza ücretlidir. Elektronik imza ile mobil imzanın görevi aynı olsa da mobil imza GSM operatörleri tarafından verilirken elektronik imza PTT üzerinden alınır.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor!