Mısır, Suriye'ye de asker gönderdi!

Türkiye'nin Libya'da meşru hükümete verdiği desteğe karşılık olarak darbeci Halife Hafter'in yanında yer alan Mısır şimdi de Suriye'ye el attı. Türkmen Dağı'na sızmak isteyen rejim güçlerine ağır darbe vurulurken, ele geçirilenler arasında Mısır askerlerinin de olduğu görüldü. Videoda yakalanan o askerlerden biri görülüyor. İfadesinde ise "Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için Mısır'dan geldiklerini" söylüyor.

This browser does not support the video element.

Rejime bağlık bir grup asker, Suriyeli Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Türkmen Dağı'ndaki Milli Suriye Ordusu güçlerinin koruduğu hattın gerisine sızma girişiminde bulundu.

20'ye yakın kayıp veren rejim güçleri arasında çok sayıda asker de MSO tarafından yakalandı. 

Türkmen Dağı'nda esir tutulan askerler arasında Mısır'dan gelenler de var. 

MSO askerlerinin sorguladığı Mısırlı asker, "Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için Mısır'dan geldik" diyor.

Bu gelişme darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'ın Libya'nın ardından Suriye'de de Türkiye'nin karşısında konumlandığını ortaya koydu. 

Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!" Saadet Partisi'nde yeni dönem! Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz! Sezgin Baran Korkmaz'dan X sohbet odasında dikkat çeken açıklamalar "Dünyaya yeniden gelsem İlahiyat okumam"