Milli makine sanayisini özgürleştirecek dev adım

Türkiye, makineler üreten makine teknolojisine sonunda sahip oldu. Türkiye’nin CNC teknolojisine sahip dünyanın 8. ülkesi olmasına 1 ay kaldı. Milteksan şirketi, özellikle savunma sanayisinde kullanılan CNC teknolojisine ulaştı.

5 eksenli CNC Kontrol ünitelerine uygulanan ambargo sonucu 2020 yılında kurulan #MİLTEKSAN, 5 eksen CNC kontrol ünitesi üretiminde sona geldiğini duyurdu.

Tamamen Yerli 5 Eksen CNC / Robot kontrol sistemi testleri devam ediyor. Verilen bilgiye göre, ürün Lansmanı çok yakında gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin CNC makine ve robot sektöründe ihtiyaç duyulan yerli servo sistemler, yüksek hassasiyetli tahrik sistemleri, yataklama elemanları, spindle ve sürücüleri, robot kontrol üniteleri gibi birçok alanda da gelişmelere kapı aralanmış oldu.

ÖN KOŞULLA SATILIYORDU

Bu sistemlerin temin edildiği ülkeler, makinelerin savunma sanayinde kullanılmaması gibi ön koşullar deklare edebiliyorlar veya son kullanıcı sözleşmesinde belirtiyorlar. Şimdi bu tarz engeller de aşılmış olacak.

Saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG'li terörist öldürüldü! Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek CarrefourSA'dan alacağınız bebek mamalarında 3 al 2 öde fırsatı!
Sonraki Haber