Milli Eğitim Bakanı duyurdu! Öğrenciler dikkat: Sınıf geçmek için Türkçe ortalaması şartı aranacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, artık öğrencilerin sınıflarını geçme şartı olarak, Türkçe ortalamalarının en az 70 olması gerektiğini söyledi. Yeni müfredat haftaya yayınlanacak.

Kısa süre sonra yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliği ile ilgili bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınıf geçme ile ilgili yeni düzenlemeyi de anlattı.

"TÜRKÇE ORTALAMASI 70 OLMA ZORUNLULUĞU GETİRDİK"

Ülke TV'de katıldığı Akşam Baskısı programında birçok merak edileni yanıtlayan Bakan Tekin, sınıf geçmede yeni şartı şöyle anlattı:

"Mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci, birkaç dersinden yüksek not alarak 50'yi tutturduğunda, diğer bütün dersleri 50'nin altında olsa bile geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu, bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sınırlandırdık. Belli derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde, Türkçe'den 70 alma zorunluluğu getirdik. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencimiz geçemeyecek."

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber