Mikdat Kadıoğlu'ndan deprem bölgesi için şiddetli yağış uyarısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 ilde büyük yıkımlar ve can kayıpları meydana geldi. Evsiz kalan ve binası ağır hasar gören vatandaşlar çadırlara yerleşti. Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda salı günü deprem bölgesinde kuvvetli yağış olacağını belirterek uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımlar meydana geldi ve binlerce vatandaş hayatını kaybetti. 11 ili etkileyen depremler sonrası ağır hasar gören ve yıkılan  binalarda yaşayan vatandaşlar çadırlara yerleşti.Yağışlı havalar ise depremzede vatandaşları olumsuz etkiliyor.

DEPREM BÖLGESİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı verilere göre 13 Mart Pazartesi günü itibariyle deprem bölgesindeki illerde yağmur yağması bekleniyor. Yağacak olan yağmurlar salı günü şiddetini arttıracak ve kuvvetli yağışa dönüşecek. Yağışlar 16 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek. 

MİKDAT KADIOĞLU UYARDI

Konuyla ilgili olarak Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak uyarılarda bulundu. Kadıoğlu, ''Hala anlamadınız galiba mesele, önümüzdeki salı günü sonrası deprem bölgesinde beklenen şiddetli yağış için uyarı yapmak değil, önlem almak. Herkes uyarıp geçecek ama dere yatağındaki çadır vb. yerinde su gelmesini bekleyecek. Sonra da biz uyarmuştuk deyip gececekler. Alo!'' ifadelerini kullandı.

İŞTE DEPREM BÖLGESİNDE HAFTALIK HAVA DURUMU

13 MART PAZARTESİ

14 MART SALI

15 MART ÇARŞAMBA

16 MART PERŞEMBE

Ergin Ataman'dan Galatasaray iddialarına sürpriz cevap! TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan dikkat çeken yeni anayasa sözleri! Ege Denizi'nde gece vakti deprem!
Sonraki Haber