Migros CEO'su Özgür Tort, canlı yayında direnişin sembol ismine seslendi: Gülabi abi işe dön!

Migros işçilerinin yüzde 8'lik zam sonrası başlattığı eylem kazanımla sonuçlanarak taraflar uzlaşı sağladı. Habertürk TV canlı yayınına çıkan Migros İcra Kurulu Başkanı Ömer Özgür Tort, direnişin sembolü haline gelen Gülabi Aksu'ya seslenerek "Gülabi abi işe dön." çağrısı yaptı.

This browser does not support the video element.

Migros'ta iki haftadır devam eden eylem anlaşma ile sonuçlanınca İcra Kurulu Başkanı Ömer Özgür Tort bugün Habertürk TV canlı yayınına çıktı.

"GÜLABİ ABİNİN İŞE DÖNMESİNİ İSTİYORUZ"

Eylemin sembolü haline gelen Gülabi Ak su hakkında konuşan Ömer Özgür Tort, "Gülabi abi sembol oldu. Biz işe dönmesini istiyoruz" dedi.

İŞTEN ATILAN İŞÇİLER BİR BİR İŞE DÖNÜYOR

Ömer Özgür Tort işten atılan kişilere, işe dön çağrısı yaptıklarını da belirterek, 70 kişinin döndüğünü, kalan 110 kişinin de işine dönebileceğini söyledi.

MİGROS DİRENİŞİNİN SEMBOLÜ: GÜLABİ ABİ

Migros çalışanı Gülabi Aksu, eyleme çıkan depo çalışanlarından biriydi. İş adamı Tuncan Özilhan'ın sahibi olduğu Migros, eylemi sonlandırmayan işçilerin sözleşmelerini feshetmişti. İşçiler seslerini duyurmak için Tuncan Özilhan'ın evinin önünde gösteri yapınca tutuklanmışlardı.

GÜLABİ AKSU "BİZ SADECE EKMEK PARASI İÇİN ZAM İSTEDİK" DEMİŞTİ

Gülabi Aksu da o isimlerden biriydi.Elleri kelepçeli gözleri yaşlı bir şekilde medyaya fotoğrafları yansıyan Gülabi Aksu, eylemin sembol ismi oldu. Gülabi Aksu gözaltı sonrasında yaptığı açıklamada, "Eylemi kendimi ön plana atmak için yapmadım. Sadece 250 işçi arkadaşımızın tekrar işe alınmasını istiyorum. Biz sadece bir ekmek parası için zam istedik. Hakkımızı istiyoruz" demişti.

TARAFLAR NASIL UZLAŞI SAĞLANDI?

Migros çalışanları yüzde 8 zam aldıklarını iddia edip eyleme çıkmıştı. Ömer Özgür Tort ise çalışanlara yüzde 54 oranında zam yaptıklarını onların ise yüzde 80'e tekabül eden zam talepleri olduğunu söyledi. Anlaşma sonucunda zam oranında bir değişiklik olmadı. Uzlaşma prim sisteminde sağlandı. Prim sistemini iyileştiren Migros, işçilerin istediği 'garantiyi' verdi. İşten atılan tüm işçilere de geri dönebilecekleri bildirildi.

Mehmet Şimşek seçimlerden sonra ilk yatırımcılar toplantısında konuştu Bakan Özhaseki'den Hataylıları sevindiren açıklama! Milli Muharip Uçak KAAN 2028'de envantere giriyor! Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi İstikbal Mobilya'nın erkek yöneticilerinden kadın çalışanlara jest Türkiye'de enflasyon yüzde 15-20 bandına düşecek...