Migros'a boykot hızla büyüyor: Migros'un önünden her geçişimde bu bakışı hatırlayacağım!

Yüzde 8'lik zamma itiraz ettiği için işten çıkarılan Migros Esenyurt depo işçileri Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın villasının önüne giderek seslerini duyurmaya çalışmıştı. Fakat işçilerin birçoğu ters kelepçe ile gözaltına alındı. Direnişin sembolü haline gelen Gülabi Aksu'nun "Bir ekmeği bize çok gördüler. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, çocuklarımızın rızkı bu." sözleri yürekleri parçaladı. Sosyal medyada 'Migros boykot' etiketi TT oldu.

Migros’un İstanbul Esenyurt deposunda yüzde 8'lik zamma ve işçi kıyımına karşı direnişe geçen ve 16 gündür eylemlerini sürdüren işçiler, dün Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın villasının önündeydi.

"4 LİRA EKMEK PARASI İSTEDİM DİYE BU YAPILIR MI?"

Ancak işçilerin birçoğu ters kelepçeyle gözaltına alındı. İşçilerden birisi yapılanlara “Ben hastayım, dört çocuğum var. Kiramı ödeyemiyorum. 4 lira ekmek parası istedim diye bu mu yapılır? Ayıp ya” diye isyan etti.

"İŞÇİLER BURADA ÖZİLHAN NEREDE?"

 Özilhan’ın villası önünde toplanan Migros çalışanları “İşçiler burada, Özilhan nerede?” diye slogan attı.

Asgari ücretle geçinemeyen işçileri saat başı ücretlerinin sadece 4 lira artırılmasını ve görevlerine iade edilmeyi istiyor.

Bu taleplerini patronun evi önünde de dile getirmek isteyen işçiler önce polis ablukasına, sonra ters kelepçelenerek gözaltına alındı.

"BİR EKMEĞİ BİZE ÇOK GÖRDÜLER"

Tuncay Özilhan'ın evinin önünde gözaltına alınan Migros depo işçilerinden Gülabi Aksu (Gülabi abi) ise, " Bir ekmeği bize çok gördüler. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, çocuklarımızın rızkı bu." dedi. 

İŞÇİLER SERBEST BIRAKILDI

İşçiler emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. DGD-SEN'den yapılan açıklamada, "Tuncay Özilhan'ın villasının önünde saatlik 1 ekmek parası zam ve işten atılan 257 işçinin işe geri dönmesini istediği için gözaltına alınan işçi kardeşlerimiz, genel başkanımız ve sendika yöneticilerimiz serbest bırakıldı." denildi..

MİGROS'A TEPKİ YAĞIYOR

Migros'un skandalları sonrası Twitter'da #MigrosBoykot etiketi TT olurken, vatandaşlardan Migros'a ve Tuncay Özilhan'a tepki yağıyor.

Migros'tan alışveriş yapmayacağını dile getiren vatandaşlar "Siz bizim işçi yoldaşlarımızı üzdünüz, biz de sizi üzeceğiz. Keşke diyeceksiniz keşke saat başı 4 değil 6 vereydim de böyle olmasaydı. 2 üzeri 257 kere üzülün dilerim." diyerek tepki gösteriyor. 

İşte Migros'a gelen tepkilerden bazıları...

 

Migros'a boykot hızla büyüyor: Migros'un önünden her geçişimde bu bakışı hatırlayacağım! ile ilgili etiketler Migros maaş boykot Gülabi Aksu gülabi abi tuncay ozilhan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.