Michael Jordan'ın NCAA'de giydiği formaya servet ödendi

NBA efsanesi Michael Jordan'ın kolej kariyerinde giydiği 1982-83 sezonuna ait Kuzey Carolina forması açık arttırmada 1.38 milyon dolara satılarak rekor kırdı. Önceki rekor, Ekim ayında 480 bin dolara satılan ve yine Michael Jordan'a ait olan 1986-87 sezonu Chicago Bulls formasınındı.

Michael Jordan'ın, NCAA (Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu ) yıllarında giydiği North Carolina Tar Heels forması, açık artırmada 1.38 milyon dolara satıldı.

Heritage Auctions müzayede evi tarafından 13 Nisan'da başlatılan açık arttırmada, Jordan'ın 1982-83 sezonunda giydiği ve NCAA'de yılın oyuncusu seçildiği forma rekor fiyata alıcı buldu.

1984 NBA Draft'ında 3. sıradan seçildiği Chicago Bulls'da 6 şampiyonluk yaşayan Jordan, NBA tarihinin en iyi oyuncusu olarak kabul ediliyor. 58 yaşındaki Jordan, 2010'dan bu yana da NBA takımlarından Charlotte Hornets'ın sahibi...

Jordan, 3 yıl ara verdiği ve 12 sezon geçirdiği NBA'de 6'da 6 şampiyonluk, 6 kez finaller MVP'si, 5 kez normal sezon MVP'si, "10 Yılın Skoreri" ve 1 kez de yılın savunmacısı ödülü almıştı. 

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber