Mevsim değişikliğinin getirdiği yorgunluğu üzerinizden atmak için 5 öneri

Sabri Ülker Vakfı, mevsim değişikliği ile vücutta oluşan yorgunluk, uykusuzluk, iştahsızlık gibi etkilerin önlenmesi için önerilerde bulundu. Sonbahar yorgunluğunun besinlerle önlenebileceği vurgulanırken, kahve tüketimi, kahvaltı ve ara öğün gibi konuların altı çizildi.

Mevsim değişikliği insan vücudunda yorgunluk, uykusuzluk, iştahsızlık gibi çeşitli etkilere neden oluyor. Sonbahara girdiğimiz bu günlerde birçok insan, yorgunluk seviyelerinin artmasından şikayetçi. Bireylerde artan iştahsızlık sebebiyle günlük aktiviteler için gerekli olandan yetersiz enerji tüketimi, güneşe daha az maruz kalınması sebebiyle D vitamini seviyesinde düşüklük, C vitamini, riboflavin, niasin, magnezyum ve demir eksikliği sonbahar yorgunluğunun sebepleri arasında yer alıyor. Sabri Ülker Vakfı sonbahar yorgunluğunuzu besinlerle önlemenin beş yolunu sıralıyor. 

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti! Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Toz taşınımı, kuvvetli sağanak ve yükseklerde kar erimesine dikkat!