Metin Uca kimdir? Metin Uca neden, kaç yaşında öldü?

Bir süredir yoğun bakımda tedavisi süren yazar ve sunucu Metin Uca, 62 yaşında yaşamını yitirdi. Vefat haberinin ardından, Uca'nın hayatı ve ölüm sebebi büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Metin Uca kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin Uca'nın vefat haberini sosyal medya platformu X üzerinden duyurdu. Baykara, duygusal bir ifadeyle, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz çok acıyor" mesajını paylaştı.

Metin Uca'nın kendi sosyal medya hesabından Pazartesi günü yaptığı paylaşımda, "Hızla iyileşiyorum. En kısa zamanda bir araya geleceğiz, doğum günümüzü sahnede birlikte kutlayacağız. Güzel doğum günü mesajlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sonsuz sevgilerimle" ifadeleri yer alıyordu.

Peki, Metin Uca kimdir, neden öldü? İşte detaylar... 

METİN UCA NEDEN ÖLDÜ?

3 Kasım'da Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası meydana gelen trafik kazasında Uca'nın şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkmıştı.

 METİN UCA KİMDİR?

Metin Uca, İstanbul'da 13 Kasım 1961 tarihinde doğmuş bir sunucu, yazar ve seslendirme sanatçısıdır.

Hakkârili bir babanın ve Bilecikli bir annenin oğlu olan Uca, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri almıştır. 1987 yılında Anadolu Ajansı sınavını kazanarak muhabirlik kariyerine adım atmıştır. 1989 yılında TRT'ye geçiş yaparak, televizyon kuruluşlarında muhabirlik ve programcılık gibi çeşitli görevler üstlenmiştir.

Metin Uca, 1999 yılından itibaren "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programları ve "Passaparola" adlı yarışma ile geniş bir kitle tarafından tanınmıştır. Ayrıca tek kişilik gösterilere katılan ve seslendirme çalışmalarında yer alan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışmaktadır. 2010 yılında Star TV'de yayınlanan "Passaparola" programını başarıyla sunmuştur.

Metin Uca'nın eserleri ise şu şekilde:

Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, 2004, Epsilon Yayınları,

Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam?, 2006, Epsilon Yayınları,

Tüh, 2007, Doğan Kitap

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber