Metin Arolat'tan intihar açıklaması

90'lı yıllara damgasını vuran şarkıcı Metin Arolat, Armağan Çağlayan'ın Youtube'da yayınlanan ''Dur Bi Dinle'' programına konuk oldu. Ağabeyi ve babasını art arda kaybeden Arolat, çok ağır depresyon yaşadığını ve Lape'ye yatırıldığını ama intihara kalkışmadığını söyleyerek o dönemle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

1995 yılında hem 'Dert Değil' şarkısıyla hem de bu şarkıya çektiği kliple adını duyuran Metin Arolat, Armağan Çağlayan'ın programına konuk oldu. Ağabeyinin ölümünün kendisi ve ailesi için çok büyük travma olduğunu anlatan ünlü şarkıcı, "Büyük bir travma yaşadım. Hâlâ da her gece konuşmadan uyuyamam ağabeyimle" dedi.

Tarkan, Demet Sağıroğlu ve Hadise gibi ünlü şarkıcıların birçok klibine yönetmen olarak imza atan Arolat, hayatının en büyük dramını şu sözlerle anlattı:

'AĞABEYİMLE HER GECE KONUŞMADAN UYUMAM'

''Çok büyük bir travmaydı ağabeyimi kaybetmem. Büyük bir travma yaşadım. Hala da her gece konuşmadan uyuyamam ağabeyimle. Çünkü benim bildiğim o yaşa kadar ben şımarık bir kardeştim, geç de doğmuşum. Ağabeyim üniversitede okuyordu, ben üniversiteye yeni başlamıştım. Annemle ağabeyim arasında şu konuşmaya bile şahit olmuştum: Annem diyor ki ağabeyime, "Ya Demir, Metin şimdi okula başladı. Bir tane spor ayakkabı varmış...'' Ben markasını da bilmiyorum. O zaman Türkiye'de markalı şeyler yok, Amerikan pazarında görmüşüm. Okula da başlamışım, bakmışım milletin üstünde bir şeyler var. Ağabeyim demiş ki "Anne bu ay ben idare edeyim arkadaşlarımı. O şimdi yeni başladı üniversiteye, ister öyle şeyler. Bana para yollamayın, Metin'e ayakkabı alın." Burada benim şımarıklığım var, "Ayakkabı geliyor!" olmuştum.''

 

''ABİMİN ÖLÜMÜNÜ BANA ÖYLE BİR ŞEKİLDE SÖYLEDİLER Kİ...''

''Ben o zaman Ayvalık'ta yazlıktayım anne ve babamla. Komşumuz geldi, niye geldiğini bile anlamadım. "Ağebeyin kaza geçirdi" dedi bana. Ben şöyle algıladım; ağabeyimin öğrenci evinde raf vardı, o düştü de parmağını yaraladı. "Annen de yanında değil eve gitsen olur mu?" dedi. Eve gittim, radyodan babam dinliyor. Bir kaza haberi var, isimler okunuyor. 'Ne oldu baba?' dedim, "Demir kaza geçirmiş" dedi. Ama hala ölüm yok. Hiç düşünmüyorsun. Tam ne olduğunu idrak ederken alt komşudan "Metin ablan arıyor" dediler. Gittim telefonu açtım. Ablam feryat figan "Babama sakın belli etme, Demir öldü." Babama belli etmeyeyim ama. İdolüm ya, o anda yine beynim uyuşuk. Babama belli etmemem lazım, babam da o zaman rahatsızdı. Orada psikolojimi çok değiştirdim. O an çok kötü bir şey oldu. Bütün ruhum da ondan sonra hep öyle kaldı. Uzatmayacağım çünkü uzatırsam kötü olacak.

Sonra şuna dönüşmüştü ağabeyim benim kafamda: Ben hayatta bir şey yapamazdım ki. Ağabeyim ne yaparsa hayatta ben onu yapacaktım. Bir de idoldü benim için. Çok eksik kaldım o gidince, hayata hiç bakmamışım, ne olacağımı düşünmemişim.

Bir de ağabeyim ölünce, çok neşeli bir aile düşün, bir anda herkes, babam odada ağlar, yas evi, kasvet evi, senelerce sürdü bu. Zaten babam da arkasından vefat etti, beyninde ur oluşmuş. Bir anda mahvoldu herkes, ben oradan kaçmak istedim.''



''İNTİHAR ETMEDİM, DEPRESYONA GİRDİM''

Arolat, basında intihar ettiğine dair yer alan haberlerle ilgili olarak, "İntihar değil, depresyona girdim tabii ki. Ağabeyimi, babamı arka arkaya kaybettiğim dönemleri hala üstümden atamadım. Depresyon dediğim oydu; bayağı kendimi kapadım, 6 ay evden çıkmadım, 6 ay tıraş olmadım, duş almadım. Ve bunu anneme de fark ettirmek istemedim.İntihar değil, artık benim tedavim olmam gerektiği için Lape'ye yatırıldım arkadaşlarım tarafımdan. O zamanlar kopmaya başlamıştım, telefonu açmıyordum, duvarlara bakıyordum. Depresyon garip bir şey. 10-15 gün yattım. Herkese tavsiye ederim bu arada" açıklamasında bulundu.

Sivas'ta müstakil eve yıldırım düştü! Evin son hali dehşete düşürdü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili İsrail'in rezil iddiaları yalanlandı Bayern Münih - Real Madrid maçı canlı anlatım! Münih:0 Real Madrid:1
Sonraki Haber