Meteoroloji'den 11 ile kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar için saat de veren Meteoroloji şu illere özellikle dikkat çekti: Bilecik, Bolu, Kastamonu, Bartın, Ankara, Çankırı, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Karabük.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarı mesajı yayımladı. Meteoroloji saat de verdi. Yağışlar bu gece (08.07.2021) 00.00'da başlayacak, 20.00'de sona erecek.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de hafta başından bu yana aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden sonra tekrar etkisini artırarak Bilecik, Bolu, Kastamonu ve Bartın illeri ile Ankara’nın kuzey (Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere) ve Çankırı’nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2); Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-85 kg/m2) olması bekleniyor.

Açıklamada, yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, dolu, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

11 İL İÇİN UYARI GELDİ

Meteorolojinin uyarıda bulunduğu iller şöyle: Bilecik, Bolu, Kastamonu, Bartın, Ankara, Çankırı, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Karabük.

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber