Meteoroloji Rize, Artvin ve Trabzon için turuncu kodlu uyarı verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel felaketinin izlerini silmeye çalışan Rize ve Artvin için turuncu kodlu uyarı verdi. Trabzon için de turuncu kodlu uyarı verilirken, Ordu ve Giresun'a sarı kodlu uyarı geçildi. Yetkililer yaptıkları açıklamalar ile bu illerde yaşayan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını istedi. Öte yandan Giresun, Ordu ve Trabzon'da cami hoparlörlerinden sel ve heyelan uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahmin haritasını paylaştı. Buna göre; Hava sıcaklıklarının Marmara ile Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ'DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Sel felaketlerinin yaşandığı Karadeniz Bölgesi'nde ise hafta boyuncu sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Özellikle yağışların yarın ve çarşamba günü etkili olacağı bildirildi.

3 İL İÇİN TURUNCU, 2 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteroroloji sel felaketinin izlerini silmeye çalışan Artvin ve Rize'nin yanı sıra Trabzon için de turuncu kodlu uyarı verdi. Ordu ve Giresun için ise sarı kodlu uyarı geçildi.

TRABZON VALİLİĞİ ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA KARŞI UYARDI

Valiliğin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 27 Temmuz 2021 tarihinde ilimiz genelinde meydana gelebilecek yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunuz, çevrenizdekileri uyarınız." ifadelerine yer verildi.

TRABZON, ORDU VE GİRESUN'DAKİ CAMİLERDEN ANONS YAPILDI

Öte yandan Trabzon, Giresun ve Ordu'daki camilerin hoparlörlerinden hoparlörlerinden de uyarılar geçildi. Ordu'daki camilerin hoparlörlerinden yapılan açıklamada "Kıymetli Ordulu hemşehrilerimiz. Bu gece, ilimiz genelinde şiddetli yağışlar beklendiğinden 19 ilçemizde sel ve heyelan riskine karşı tedbirlerimizi alalım. Lütfen dikkatli olalım, Tuncay Sonel Ordu Valisi" ifadelerine yer verildi.

Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024! Bakanlık yeni düzenlemeleri duyurdu 175 milyonluk cin çıkarma vurgunu!
Sonraki Haber