'Türkiye Yunanistan'a cevaben bir karşı taciz atışı yapabilir!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'i unutma Yunanistan. Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerinden sonra tutuşan Yunanistan ne yapacağını şaşırdı. Yunan Başbakan Miçotakis katıldığı bir programda ülkesinin planlaması ile ilgili açıklamalarda bulunurken Erdoğan’ın sözlerine karşı ‘Hayır’ ifadelerini kullanırken, Türkçe “Dayılık yok” ifadeleriyle çıkış yaptı. 

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ve SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın haftanın ilk gününde gündemin sıcak başlıklarının değerlendirildiği ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Yunanistan'ın durmak bilmeyen tacizlerinin ardından Ege Denizi'nde günden güne yükselen tansiyonu konuşuldu. 

Gerilimin perde arkasını değerlendiren Metehan Demir, Türkiye'nin olası karşı hamlesini değerlendirirken, ''Türkiye elini gerekmedikçe tetiğe götürmez ancak cevaben karşı bir taciz atışı yapabilir'' sözlerini kullandı.

Metehan Demir’'in açıklamaları:

‘’Türkiye’nin  gerekmedikçe elini tetiğe götürmeyeceğini ve cevaben karşı taciz atışı yapabileceğini düşünüyorum. Ancak bunun orta yüksek yoğunluklu bir harekat şeklinde karşımıza çıkmayacağını düşünüyorum. Egemenliği devredilmemiş, aidiyeti tartışmalı coğrafi formasyonlar olarak tanımlayabileceğimiz bu ada ve kayacıkların durumuna baktığımızda Türkiye orada ne Yunanları kabul ediyor, ne de kendisini. Kimse çıkamaz diyor. Aidiyeti tartışmalı coğrafi formasyonlar diyor. Türkiye çıkıp orada ekstra bir provokasyon yapmaz. Ancak Türkiye bir daha herhangi bir Türk gemisine bu şekilde bir taciz olduğunda Yunan tarafına elinin tetikte olduğunu ve basmakta tereddüt etmeyeceğinin mesajını gönderdi. Türkiye, ‘Gerektiğinde o tetiğe basarım, artık haddinizi aştınız’ dedi.''

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

"Sen kime parmak sallıyorsun..." YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası!