Mete Yarar acı gerçeği dile getirdi: Babacan tek başına değil

Öz kaynaklarıyla geliştirdikleri teknolojiyle dünyanın gidişatına yön veren Baykar Teknoloji’ye yönelik mesnetsiz ithamlarda bulunanın sadece Babacan olmadığına dikkati çeken Mete Yarar, “Ben bu konuşmaları askerlerden, sektörden, normal hayatta, siyasilerden, hayatın içerisinden duydum. Herkesin söylediği şey şu; ‘Tabi canım benim de arkamda böyle bir güç olsaydı. Ben de yapardım’” ifadelerini kullandı.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, katıldığı CNN Türk ekranlarında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar Teknoloji'yi hedef alan mesnetsiz iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"BABACAN TEK BAŞINA DEĞİL"

Güvenlik Yarar, Baykar Teknoloji’ye yönelik DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ile beraberindekilerin itibar suikastı yaptığına dikkati çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

“Babacan’ın söylediklerini yalnızca Babacan’ın söylediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Babacan tek başına değil. Ben bu konuşmaların tamamını askerlerden, sektörden, normal hayatta, siyasilerden, hayatın içerisinden duydum. Herkesin söylediği şey şu; ‘Tabi canım benim de arkamda böyle bir güç olsaydı. Ben de yapardım’ O zaman şöyle gelelim. Böyle bir güç var mı arkalarında? Böyle bir rüzgar var mı? Bu rüzgarla mı buraya geldiler? Ben size söyleyeyim tam tersi. Öyle karşıdan bir rüzgar esiyor ki. Bu rüzgarı arkalarına alabilmiş olsalardı bu şirket suanda dünyanın en önemli şirketleri arasında herhalde bir numara olurdu. Rüzgara karşı uçuyorlar ve bu rüzgar başka ülkeden esmiyor, bu ülkenin içinden esiyor.”

BAYKAR NEDEN TEŞVİK ALMIYOR?

Baykar’ın devlet desteği veya teşvik aldığı iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Mete Yarar şöyle konuştu:

“Dedim ki siz niye teşviklerin maddi kısımlarını ve banka kısımlarını hiç kullanmıyorsunuz? Bana ne demişlerdi biliyor musunuz? ‘Başımıza ne geleceğini biliyoruz. O yüzden de asla öz kaynaklarımız dışında para kullanmıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bize başkalarına yapmadıkları her türlü şeyi yapacaklar’.”

"YALNIZCA BAYKAR'A MI YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORSUNUZ"

Türkiye’de sadece Baykar’ın bu tür muamelelere maruz kalmadığına değinen Yarar, “Bu mücadelenin yalnızca Baykar’a mı yapıldığını düşünüyorsunuz? Tandığım Türkiye’de yatırım yapan savunma şirketlerinin neredeyse büyük çoğunluğu bu işe milli olarak bakıyorlarsa öz kaynakları dışında para ve nakit kullanmıyorlar. Yaratılan atmosferin farkında mısınız? Ve bu atmosferin sıradan olmadığının da farkında mısınız?” ifadelerini kullandı.

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Halkbank'tan ABD'de açılan ikinci hukuk davasına ilişkin açıklama Borsa günü rekorlarla tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler...
Sonraki Haber