Mesut Özil’in menajeri Erkut Söğüt kafa karıştırdı

Fenerbahçe ile transferi için anlaştığı iddia edilen dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil’i menajeri Erkut Söğüt, yıldız oyuncuyu Amerika’ya transfer etmek istiyor. Fenerbahçe’nin bir süredir ilgilendiği ve transferi için anlaşıldığı iddia edilen dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil için menajer pürüzü ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin "rüya transfer"i Mesut Özil'de pürüz çıktı... Sarı-Lacivertliler'in büyük ölçüde anlaşma sağladığı yıldız futbolcunun Amerikan futbol ligi (MLS) takımlarından DC United'a transfer olabileceği öğrenildi.

Mesut Özil'in hukuk danışmanı ve menajeri Dr. Erkut Söğüt, oyuncusunu Amerika'ya transfer etmek istiyor. 32 yaşındaki futbolcuyu uzun süredir isteyen DC United yetkilileri, Türk spor basınında çıkan Fenerbahçe haberleri üzerine teklifini revize etti. Amerikalılar Mesut için Fenerbahçe'den daha fazla para veriyor. Menajer Erkut Söğüt’ün de bu takımla görüşmeler yaptığı gelen haberler arasında...

Arsenal defterini kapatmaya hazırlanan Mesut'un DC United'a imza atması durumunda yüklü miktarda menajerlik ücreti ve Özil’in kendi giyim firması olan M10’un buradaki pazar payından gelir elde edecek olan Söğüt’ün bu sebeplerden dolayı oyuncunun Fenerbahçe’ye transferine sıcak bakmadığı, başka takımlarla da görüşüldüğü iddiasında bulunuldu.

SÖĞÜT, ESPN'E KONUŞTU

Erkut Söğüt, Mesut Özil'in geleceğiyle ilgili Amerikan spor medyasının saygın kurumlarından ESPN'e yaptığı açıklamada, "Mesut'un sözleşmesinin bitmesine 6 ay var. Şu an herhangi bir kulüple anlaşmadık. Mesut'un önceliği takımda kalmak ama şimdi ayrılmak isterse önce Arsenal ile anlaşmalıyız. Çeşitli opsiyonlarımız var ve bunları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki 10 gün içerisinde süreç daha da netleşir" ifadelerini kullandı.

Mesut Özil, Premier League ekibi Arsenal’den haftalık 350 bin pound kazandığından dolayı birçok takım kendisini transfer edemezken, DC United’ın ise buna yakın bir ücreti ödemeye hazır olduğu öğrenildi. Fenerbahçe cephesinden alınan bilgilere göre ise sarı-lacivertli ekip oyuncuya yıllık 5 milyon Euro maaş ödeyecek.

SÖZLEŞME DETAYLARI PAYLAŞILDI

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Fenerbahçe'nin Mesut Özil'e sunduğu teklifin detaylarını paylaştı. Işık'a göre, "Transfer tamamlanırsa Mesut Özil'e 4+4+4 (+5 milyon imza parası) ücret verecek Fenerbahçe! İmza parasını bir Fenerbahçeli geri kalan kısmın yarısını birbaşka Fenerbahçeli "sponsor" olarak karşılayacak. Kulübün kasasından çıkacak para 6-7 milyon civarı..." 

O BİR FUTBOL SANATÇISI

Mesut Özil'i Real Madrid'den Arsenal'e transfer eden Fransız teknik direktör Arsene Wenger, Türk yıldızın bir futbol sanatçısı olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz yıl beIN SPORTS'a verdiği özel röportajda, eski öğrencisinden övgü dolu sözlerle bahseden tecrübeli teknik adam, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ona hayranım. Kendisinin en önemli özelliği pas zamanlaması. Saniyenin binde birinde düşünüp, pası göndermesi gereken yere atıyor. Ona topu şuraya gönder demeden, hatta daha cümlenizi bile bitirmeden topu istediğiniz yere gönderebilir. Bir senfoni orkestrasında çalan ve her zaman en doğru anda en doğru notayı basan bir müzisyen gibi. Çok nadir bulunan bir özellik. Kimisi çok geç, kimisi çok erken, kimisi de hiç vermez o pası. Fakat Özil'in pas zamanlamasındaki keskinlik çok zor bulunur."

Mesut Özil'in Arsenal'de süre bulması gerektiğini savunan Wenger, "Kendisi daha otuzlarının başında olan inanılmaz yetenekli bir oyuncu ama oynayamıyor. Süre bulamadığı için de zor bir dönemden geçiyor. Oynamak istiyor fakat takımdan zorla uzaklaştırılıyor." şeklinde konuşmuştu.

Müşterisinde "Milliyet Farkı" alan otelin cezası belli oldu Dış ticaret açığı martta geriledi Bakanlık devreye girdi! Simit fiyatları ile ilgili önemli karar
Sonraki Haber