HDP ve CHP'lilerin "kınama" mesajları tek elden mi çıktı?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya’nın, 11 aylık bebeği ile birlikte şehit edilmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Ancak "Türkiye partisiyiz" diyen bazı siyasi partilerinin temsilcilerinin alçak terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamalar büyük tepki topladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üs bölgesinde görevli eşini ziyarete giden ve dönüş yolunda şehit olan 25 yaşındaki Nurcan Karakaya ile 11 aylık oğlu Bedirhan için bugün Sivas'ta cenaze töreni düzenlendi.

PKK'nın hain saldırısı Türkiye'yi yasa boğarken, cenazede gözyaşları sel oldu.

ERDOĞAN CENAZEYE KATILDI

Cenaze törenine katılmak için Sivas'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hain saldırıda eşi ve bebeğini kaybeden astsubay Serkan Karakaya ve acılı aileye başsağlığı diledi.

İki canını kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya tören boyunca metanetini yitirmezken, "Oğlum dün bayağı öptü, sarıldı. Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı. Demek ki içine doğmuş yavrumun. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Vatanımız sağ olsun." diye konuştu.

CHP VE HDP'LİLERDEN AYNI MESAJLAR GELDİ

Öte yandan Türkiye'yi yasa boğan alçak saldırı sonrası terör örgütü PKK'yı kınayan çok sayıda mesaj paylaşıldı.

Terör örgütü PKK'nın kalleş saldırısına sosyal medyada lanet okunurken, bazı siyasilerden gelen benzer mesajlar ise dikkat çeki.

HDP'li Ahmet Şık, Faruk Gergerlioğlu ve Sırrı Sakık ile CHP'li Veli Ağbaba ve Canan Kaftancıoğlu'nun mesajlarında birebir aynı ifadeleri kullanmaları gözlerden kaçmadı.

"NEREDEN" GELİYOR BU SALDIRILAR?

Alçak saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK'nın ismini telaffuz etmeyen söz konusu isimler, ağız birliği etmişçesine, "Şiddet/terör nereden kimden gelirse gelsin" şeklinde muğlak bir ifade ile saldırıyı "sözde" kınadı.

Sosyal medyada, "Türkiye partisiyiz" iddiasında olan parti temsilcilerinin paylaştıkları ve PKK'yı isim vererek kınayamadıkları bu açıklamalara çok sert tepkiler geldi. / SuperHaber

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber