Merkez’in rezervinde sevindiren artış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri nisanda adeta artış rekoru kırdı. Merkez Bankası verilerine göre, net yabancı para pozisyonu iyileşmeye devam ediyor. 23 Nisan tatili nedeniyle, Cuma günü açıklanan haftalık verilere göre, TCMB'nin net yabancı para pozisyonu geçen hafta 2,4 milyar dolar artış iyileşme kaydederken, Nisan ayı genelinde ise artış 14,1 milyar dolar oldu! İşte detaylar...

TCMB rezervlerinde iyileşmenin devam edeceğini, eksi 59,7 milyar dolar olan rezervin güçlenmeye devam edeceği bekleniyor. Rezervin artacak olması kamunun döviz piyasasında alıcı konumda olmaya devam edeceği ve kurun ise sene sonu psikolojik 40 lira seviyesine doğru ilerlemesi anlamına geliyor. Kıbrıs İktisat Bankası yorumunda, “TCMB'nin yavaş da olsa döviz piyasasında dizginleri eline aldığını ve rezerv biriktirmeye devam ettiğini not edelim” denildi.

Türk mali piyasalarında BIST100 endeksi JP Morgan'ın tahvil endeksindeki Türkiye ağırlığını arttırması haberinin yarattığı iyimserlikle haftanın son iş gününü %2,1 yukarıda tamamlarken, endeks psikolojik 10 bin seviyesine dayandı (teknik bir bakış açısı ile hedef 11,500). Bankacılık endeksi ise Cuma günü %3,4 artış kaydederken, yılbaşına göre artış oranı %51 seviyesine ulaştı. USDTRY kuru TL'ye olan talebin yavaş da olsa artmaya başlaması ile hafifçe gerileyerek 32,50 seviyesinin altını test etti.

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler... 'Kripto yasası' TBMM'de! İşte detaylar... Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Bir emniyet müdürü serbest!
Sonraki Haber