Merkel'den Twitter'a Trump tepkisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Twitter'ın Trump'ın hesabını kalıcı olarak engellemesi kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merkel, söz konusu kararı 'sorunlu' bulduğunu belirterek böyle bir müdahalenin ancak yasalarla olabileceğine vurgu yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hükümet Sözcüzü Steffen Seibert aracılığıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkel yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olmak üzere askıya alması kararını "ifade özgürlüğüne müdahale" olarak yorumladı. Almanya Başbakanı, "sosyal ağ sağlayıcıların politik iletişimin şiddet ve nefret ifadeleriyle zehirlenmemesinden sorumlu olmakla beraber temel ve en doğal hak olarak ifade özgürlüğünün şirketlerin kendi belirlediği ölçütlere göre değil, sadece yapılan yasalarla sınırlandırılabileceğine" vurgu yaptı.

Merkel'in bu noktada Donald Trump'ın Twitter hesabının kalıcı bir şekilde kapatılmasını "sorunlu" bir yaklaşım olarak yorumladığını belirten Seibert, Almanya'daki durumla ilgili olarak yasama organının bu noktada bir çerçeve olauşturarak yansıtmasının önem kazandığını söyledi. Seibert, sosyal medyada yanlış ifadeler ve şiddet içerikli söylemlerin yayılmasının da büyük bir sorun olduğunu söyledi.

SOSYAL MEDYA VE 11 EYLÜL SALDIRILARI

Avrupa Birliği'nin iç pazardan sorumlu komiseri olan Thierry Breton da, Politico dergisine konuk yazar olarak katılarak yazmış olduğu makalede Trump'ın Twitter hesabının kapatılmasına değindi. Breton, söz konusu makalede Trump'ın hesabının kapatılmasıyla 11 Eylül 2001'deki meydana gelen terör saldırılarıyla bağlantılar kurdu. Saldırıların ardından o günden bugüne kadar küresel güvenlik uygulamalarının değiştiğine vurgu yapan Breton, 20 sene sonra, bugün, dijital platformların demokrasilerde büyük rol oynadığının görüldüğünü söyledi. Oldukça ilginç tespitler yapan Breton, bir şirket yöneticisinin ABD gibi büyük bir bir devletin başkanının hoparlörünün fişini herhangi bir kontrol mekanizması olmadan çekebilmesinin çok çarpıcı olduğunu ve bunun da dijital alandaki büyük boşlukları gözler önüne serdiğini ifade etti.

Makalesinde Avrupa'nın dünya genelinde dijital alanda kapsamlı bir yenilik yapmaya hazırlanan ilk kıta olduğunu vurgulayan Breton, AB Komisyonu'nun geçtiğimiz aralık ayında sunduğu yasa tasarısına dikkat çekti. Söz konusu tasarıda Twitter ve Facebook gibi platformlara paylaşılan içeriklerle alakalı yeni yükümlülükler getiriliyor.

NE OLMUŞTU?

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, geçtiğimiz cuma günü Donald Trump'ın hesabından paylaştığı son iki mesajın platformun şiddete teşvikin yasak olması düzenlemesine aykırı olduğunu ifade ederek hesabın kapatılması kararı alındığını duyurmuştu.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber