Mercedes-Benz’ten 40 milyar dolarlık batarya ortaklığı

Elektrikli otomobilinin bataryasını kendi üretmek isteyen Mercedes Benz’ten 40 milyar dolarlık batarya yatırımı yaptı. Mercedes Benz, Kanada-Alman ortaklı Rock Tech Lithium ile işbirliğine gitti. Yapılan anlaşmaya göre iki şirket, Mercedes’in elektrikli otomobil üretimini hızlandırmak için yılda 10 bin ton pil lityum hidroksit almak için bir tedarik anlaşması imzaladı. İşte detaylar…

Elektrikli otomobilinin bataryasını kendi üretmek isteyen Mercedes Benz’ten 40 milyar dolarlık batarya yatırımı yaptı. 

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kanada-Alman ortaklı Rock Tech Lithium ile işbirliğine gitti.

Yapılan açıklamaya göre, iki şirket yılda ortalama 10 bin ton pil lityum hidroksit almak için bir tedarik anlaşması imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamada, anlaşmanın Alman otomobil üreticisinin tam elektrikli araçların üretimini hızla büyütmek için bir yeterlilik dönemi de dahil olmak üzere 2026'dan başlayarak batarya ortaklarına hammadde tedarik etmesine izin verdiği belirtildi.

Mercedes-Benz, 2022-2030 yılları arasında elektrikli otomobil araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına 40 milyar dolar harcayacağını duyurmuştu.

FED'in faiz kararı sonrası dolar yeni güne nasıl başladı? Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları TIR'da 23 külçe altın ele geçirildi...
Sonraki Haber