Meksika Devlet Başkanı'ndan 'ruhani varlık' paylaşımı: İnsanların eşyalarını çalıyor

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, insanların eşyalarını çaldığına inandığı ve Maya mitolojisine göre 'Aluş' adı verilen ruhani bir varlık olduğunu düşündüğü 'şeyin' fotoğrafını paylaştı.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, ülkesinin yerel kültür ve inançlarına bağlı biri olarak tanınıyor. Fakat son yaptığı paylaşım ile sosyal medyanın diline düştü.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bir ağaç üzerinde oturan ve gözleri parlayan gizemli bir hayvanın fotoğrafını paylaştı ve bunun Maya kültürüne ait mitolojik bir canlı olduğunu söyledi.

Paylaşım kısa sürede birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından alıntılanarak viral oldu ve çok konuşuldu.

Obrador gizemli görüntüdeki canlının 'elf'e benzer doğaüstü bir canlı olduğunu öne sürerek "Tren Maya projemize ait çalışmalardan iki fotoğraf paylaşıyorum. Biri bir mühendis tarafından 3 gün önce çekilmiş. Görünüşe göre bir aluxe (aluş). Diğeri ise Ek Balam'da yer alan muhteşem bir heykel. Her şey mistik" diye yazdı.

ALUXE (ALUŞ) NEDİR?

Maya mitolojisinde “küçük ve yaramaz ruhani varlıklar” olarak tanımlanan "aluş"ların genellikle ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdürdüğüne inanılıyor.

Mitolojiye göre insanlara görünmeyen "aluş"ların eşyaları saklamak gibi huyları var

Kalkınma Bankası Dünya Bankası’ndan dev kredi aldı Berkan Kutlu şampiyonluk golünü attı, sözleşmeyi kaptı! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme!
Sonraki Haber