Mehmet Şimşek yol haritasını belirledi: 3 acil hedef

Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğindeki yeni Türkiye ekonomisinde 3 acil hedef belirlendi. Bunlar teknolojik atılımın devamı, katma değerli ürün ihracatının artması ve turizm gelirleri olarak öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin ardından yeni Kabine'de ekonominin başına Mehmet Şimşek'i geçirdi. Göreve başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası'ndan başlayarak yeni ekibiyle çalışmaları hızlandırdı.

3 ACİL HEDEF BELİRLENDİ

Bakan Şimşek ekonomik sıkıntıların giderilmesi adına kendi kdrolarını kurdu ve 3 acil hedef belirlendi. Bu hedefler teknolojik atılımın sürmesi, katma değerli ürün ihracatının artması ve turizm gelirleri olarak belirlendi.

Ana amacın cari açığı aşağıya çekmek ve orta vadeli programda mali disiplin ve tasarruf anlayışını öne çıkarmak olduğu belirtildi.

Kaynaklar sosyal harcamalarda ve yatırımlarda kullanılacak. Yatırımlar için öncelik planlaması olacak. Cari açığa karşı teknolojik atılımlar da yapılacak. Katma değeri yüksek ürünlerle ihracat artırılacak. Alternatiflerle turizm geliri yükseltilecek. Yeni yönetimin etkisiyle kısa sürede 100 milyar dolarlık yatırım hedefleniyor.

Erden Timur'dan adaylık açıklaması Trump, Filistin'e destek veren öğrencilere saldırıyı övdü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel bir araya geldi
Sonraki Haber