Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan verilere göre; enflasyon mayıs ayında aylık yüzde 0,04 seviyesinde gerçekleşirken, yıllık enflasyon ise yüzde 39,59 olarak gerçekleşti. İşte detaylar...

Son dakika! Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu.

TÜİK, mayıs ayı enflasyonunu açıkladı. TÜFE mayısta aylık bazda yüzde 0.04 artarken, yıllık enflasyon yüzde 43,68’den yüzde 35.6’ya geriledi.

Enflasyonun, hükümetin ücretsiz doğalgaz dağıtımının enflasyon verisi hesaplamasına katılmasıyla aylık yüzde 0.2 düşmesi; yıllık ise yüzde 39.2'ye gerileyerek 17 ayın en düşük seviyesinin gerçekleşmesi bekleniyordu.

ENAG'a göre artış yüzde 5,68

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mayıs'ta doğal gaz fiyatının sıfır TL olduğu varsayımıyla yüzde 5,68 arttı. ENAG hesaplamalarına göre, E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 109,01 olurken, Ocak-Mayıs dönemi enflasyon oranı ise yüzde 38,96 oldu.

İstanbul'un yıllık enflasyonu yüzde 56

Öte yandan İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2023 Mayıs ayına ilişkin Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi verilerini 1 Haziran Perşembe günü açıklamıştı. İstanbul'un mayıs ayında aylık enflasyonu yüzde 1,66, yıllık enflasyonu ise yüzde 56,5 olarak kayıtlara geçti.

 
Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber