Matrah düzenlemesinin ikinci el otomobil piyasası fiyatlarını düşürdü

Bir süredir durgun devam eden ikinci el otomobil piyasası, sıfır otomobillere gelen matrah düzenlemesi ile birlikte hareketlenmeye başladı. Matrah düzenlemesi ile birlikte canlılık kazanan piyasa, ikinci el otomobil fiyatlarına ortalama 30 bin liralık indirim olarak yansıdı. İşte detaylar…

Matrah düzenlemesi ikinci el otomobil piyasasını hareketlendirdi. 

Otomobillerde ÖTV matrahlarının düzenlenmesiyle ikinci el araç piyasası hareketlendi. Bilindiği üzere motor hacmi 1.600 santimetreküpe kadar olan otomobiller ve bazı hibrit otomobiller için ÖTV matrah limitleri artırılmıştı. Buna göre, en düşük ÖTV oranı için gerekli olan limit, 120 bin TL'den 184 bin TL'ye çıkarıldı. Yüzde 80 vergi uygulanan içten yanmalı motorlu araçlarda en yüksek sınır, 200 bin TL yerine 280 bin TL olarak belirlendi.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! Batuhan Karadeniz'den şok sözler: "Fener Sami Yen'e nasıl gelecek?"