Mart ayında Ay'a çarpacak roket SpaceX'in değil, Çin'in çıktı!

Elon Musk'ın kurucusu olduğu Space X'e ait bir roketin 4 Mart'a Ay'a çarpacağı yönünde gelen açıklama gündemde oldukça fazla yer almıştı. Ancak astronomlar yaptıkları son incelemede roketin SpaceX'e değil Çin'e ait olduğu sonucuna vardıklarını açıkladı.

Astronomi uzmanları 4 Mart'ta ay yüzeyine çarpacak olan roketin Elon Musk'ın şirketi SpaceX tarafından değil, Pekin tarafından inşa edildiğini açıkladı.

Bill Gray tarafından yapılan açıklamada roketin, Çin uzay ajansı'nın 'Ay Keşif Programı'nın bir parçası olarak 2014'te başlatılan Chang'e 5-T1'ın güçlendiricisi olan 2014-O65B olduğu söyleniyor.

Uzay atıklarının daha dikkatli düzenlenmesini savunan Jonathan McDowell isimli astronom, Twitter üzerinden şunları yazdı; '' Bu (dürüst) hata, uzay nesnelerinin uygun şekilde izlenmemesi sorununu vurgulamaktadır'' dedi.

Bir sonraki Tweet'inde de şunları ekledi; ''Beklediğimiz parlaklıkta ve beklenen zamanda ortaya çıkmıştı. Aynı zamanda olması gerektiği bir yörüngede haraket ediyordu ancak geriye dönüp baktığımda, yörüngesiyle ilgili farklılıkları fark etmeliydim'' dedi.

NASA, Ocak ayının sonunda , Ay Keşif Orbiteri (Lunar Reconnaissance Orbiter) olan Ayın etrafında dönen aracı sayesinde, roketin ay yüzeyine çarpmasıyla oluşacak krateri gözlemlemeye çalışacaklarını ve bu olayı '' heyecan verici bir araştırma fırsatı' olarak değerlendireceklerini açıkladı.

Yargı dizisi veda bölümünü tüm Türkiye ile birlikte yapıyor! 20 Mayıs Dünya Arı Günü'nde Arılar hakkında şaşırtıcı bilgiler Özbek'ten Koç'a hodri meydan: Delikanlılığın varsa gel!
Sonraki Haber