Mansur Yavaş 5 yılın proje tanıtım toplantısında konuştu!

Yeniden aday olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, proje tanıtım toplantısında konuştu.

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk Spor Salonu'nda "5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı"nda konuştu.

Görev süresinde yaptıkları ve devam eden projeleri anlatacaklarını söyleyen Yavaş, "Bugün buraya 5 yılımızı paylaşmaya, yaptığımız yapımını sürdüğümüz projeleri anlatmaya geldik. Bugün buraya Ankara halkına hesap vermeye geldik" diyerek söze başladı.

"Sevgili Ankaralılar, 5 yıl boyunca hiçbir fotoğrafımı meydanlarda görmediniz" diyen Yavaş, "Televizyonlara yılda bir veya iki kere, onda da sadece projelerimizi anlatmak için çıktık. Masraf olmasın, halkın parası diye toplu açılışlar dışında hiçbir açılış yapmadık. Bu kentin kodlarından olan sevgi ve kardeşliği yeniden kazandırdık. Kimseyi farklı düşünüyor diye dışlamadık. Oy vermeyenlerle ilgili tek bir kötü sözümüz olmadı. Kimseyi kutuplaştırmadık. Kimseyle polemiğe girmedik. İşimize odaklandık, sadece ve sadece Ankara için çalıştık. Biz az konuştuk, çok çalıştık" ifadelerini kullandı.

Şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Yavaş, "Yönetim anlayışında büyük bir zihniyet değişimi gerçekleştirdik. Şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışını hakim kıldık. Büyük projeler tamamladık, köprüler yaptık, yollar açtık, yeni tesisler kazandırdık ancak en büyük projemiz başkentte yarattığımız bereket, sağlık ve huzur ortamı oldu. En çılgın projemiz kente getirdiğimiz adalet, kardeşlik ve güven duygusu oldu" diye konuştu.

Kente pankartlar asarak projelerin maliyetlerini halkla paylaştıklarını hatırlatan Mansur Yavaş "Projeler yapmak elbette değerlidir ancak doğru proje yapmak, dürüst yapmak, şeffaf yapmak projeleri yapmaktan çok daha değerlidir. Bugüne kadar tam 4 binden fazla ihalemizi canlı olarak yayınladık. İnternet sitemizde tüm mali tablolarımızı ve Sayıştay raporlarımızı yayınlıyoruz. Korkacak hiçbir şeyimiz yok. Her fırsatta halka hesap veriyoruz. Böylece kırım oranları artıyor, halkın parası bereketleniyor, yandaşlara değil hak edene iş veriliyor. En değerlisi ise yıllarca Ankara halkına çok da matah bir şeymiş gibi, hatta muhafazakar kesime dayatılan 'Çalıyor ama çalışıyor' sözü artık kentin bağrından sökülüp atılmıştır. Çalmadan da çalışılabileceğini herkes görüyor ve biliyor. " dedi.

Seçilmeden önce kendisiyle ilgili çeşitli iddialar atıldığını dile getiren Mansur Yavaş, şunları söyledi:

''Şu cümleleri hatırlıyorsunuz değil mi seçimden önce, bakalım bu seçimden önce de şapkadan ne tavşanlar çıkacak, 'sosyal yardımları kesecekler, personeli işten çıkaracaklar, bunlar belediyeyi yönetemezler o kadar borçlu ki ilk ayın maaşını bile ödeyemezler'. Bu korku siyasetinin gerçek olmadığını artık herkes gördü. Sosyal yardımlar uygar ve inançlarımıza uygun hale geldi. Maaşlar gününde ödendi. Bir de eski dönemin 300 milyon dolarlık Ankapark için alınan ve 3 yıl sonra ödemesine başlanacak, bir de faizini hesap edin, borcunu kapattık. Zorla mitinglere, açılışlara götürülen personel artık sadece ve sadece işini yapıp ekmeğini kazanır hale geldi. Tüm bu çalışmaların sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Şeffaflık Derneği'nden ödül kazandı. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch'in analizinde, Türkiye'deki en yüksek kredibilite notuna sahip belediye olduk.''

‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası! MUHALİF GAZETECİDEN CHP'YE ŞOK UYARI! Sinan Ateş cinayetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı! "Görüş ayrılıklarına rağmen diyalog kanalları açık" EMNİYET-YARGI MERKEZLİ KUMPASI MİT ÖNLEDİ!