Makedonlar Alman panzerlerini devirdi

FIFA 2022 Dünya Kupası Elemeleri J Grubu'nda Almanya, sahasında Kuzey Makedonya'ya 2-1 yenildi.

Almanya karşısında hiç şans tanınmayan Kuzey Makedonya, ilk yarının son dakikalarında Goran Pandev'in attığı gol ile ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapatmayı başardı. 37 yaşındaki Pandev'in 45+2'de attığı gol, büyük yankı uyandırırken, eski Galatasaraylı milli formayla 36'ıncı golünü de kaydetmiş oldu.

Maçın ikinci yarısında İlkay Gündoğan'ın penaltı atışıyla skora denge getiren Almanya, Fenerbahçe'nin İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'ye rekor bonservis bedeliyle sattığı Eljif Elmas'ın golüyle yeniden yıkıldı.

Son dakikaları büyük heyecana sahip olan zorlu mücadele, Kuzey Makedonya'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla gruptaki puanını 6'ya çıkaran Kuzey Makedonya, 2'inci sıraya yükselmeyi başardı.

90 dakikanın son düdüğü gelmesinin ardından büyük bir sevinç yaşayan Kuzey Makedonyalı futbolcuların yanında Almanların büyük bir üzüntüsü vardı. Joachim Löw yönetimindeki Almanya, 2001'den sonra oynadığı 35 maçta ilk kez bir Dünya Kupası eleme maçı kaybetti.

İşte Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım! Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Edin Dzeko krizi! Yaşananlar ortaya çıktı KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE?
Sonraki Haber